Újabb európai országban vezették be a szükségállapotot

Hirdetés

Romlik a járványhelyzet Európában, többek között Spanyolországban, ahol a Kanári-szigetek kivételével ismét életbe lépett a szükségállapot és az kijárási kijárási tilalom.

Egy nap alatt Franciaországban 52 ezren betegedtek meg egyetlen nap alatt, és 116-an meghaltak – derül ki az Euronews körképéből.

Spanyolországban ismét szükségállapotot és éjszakai kijárási tilalmat rendelt el a kormány, hogy megfékezze a koronavírus-járvány terjedését. Az egyetlen kivételt a Kanári-szigetek jelentik, ott a jobb járványügyi adatok miatt nem lép életbe korlátozás. A most országossá váló szabályt több tartomány már korábban bevezette.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök közölte: “Minél többet maradunk otthon, és minél kevesebbet érintkezünk, annál jobban védve leszünk, és annál jobban védjük a szeretteinket és mások egészségét is. Nem kell intézkedéseket hoznunk, hogy kötelezzük magunkat arra, amit meg kell tennünk. Tudjuk, mit kell tennünk. Kevesebb mozgással, kevesebb találkozással a vírusnak kevesebb lehetősége lesz arra, hogy megfertőzzön bennünket. Tehát maradjunk otthon, amennyire lehetséges.”

Olaszországban több mint 21 ezren fertőződtek meg egyetlen nap alatt. A kormány újabb szigorításokat jelentett be: ismét bezárják a mozikat, színházakat, edzőtermeket, uszodákat, és este hattól a vendéglátóhelyeket is. Rómában a korlátozások elleni tüntetések után szélsőjobboldaliak összecsaptak a rendőrökkel vasárnapra virradóra. Giuseppe Conte olasz kormányfő pedig azt mondta, nem vezetnek be kijárási tilalmat. “Nem szeretjük ezt a szót, de azt ajánljuk mindenkinek, hogy csak munkába és tanulni menjen el otthonról, vagy ha mindenképpen szükséges. Azt is tanácsoljuk, hogy a családtagokon kívül másokat ne fogadjanak lakásukban” – tette hozzá.

Hirdetés

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!