about us
Gyurcsány miatt nem lett Grosics a Nemzet Sportolója? – Mai Világ

Gyurcsány miatt nem lett Grosics a Nemzet Sportolója?

Hirdetés

Megdöbbentő történet került nyilvánosságra Grosics Gyulával , az Aranycsapat egykori futballistájával kapcsolatban. A világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bajnok kapuslegenda, aki pályafutása során 86 alkalommal húzta magára a magyar válogatott mezét, már 2004-ben, a cím létrehozásakor is komoly esélyekkel pályázott rá, hogy a Nemzet Sportolója legyen.

Mindezt akkor azonban politikai okokból állítólag megakadályozták. A témával kapcsolatban Szöllősi György, a Puskás Ferenc-ügyek hivatalos nagykövete nyilatkozott a Pesti Srácoknak.

– Grosics Gyula és Buzánszky Jenő még itt volt közöttünk, amikor a balliberális kormányzat bosszúból folyamatosan akadályozta, hogy a Nemzet Sportolói közé bekerüljenek – fogalmazott Szöllősi. – Grosiccsal négyszemközt közölte is Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő, hogy személyesen fogja ezt megakadályozni, ezt magától Gyula bácsitól tudom.

Grosics Edina, a legendás futballista lánya a Blikknek elmondta, hogy édesapját az akkori politikai vezetés nem támogatta, emiatt nem kapta meg a Nemzet Sportolója címet 16 évvel ezelőtt.

– Számítottunk rá, hogy beválasztják a körbe. 2004 tavaszán aztán világossá vált, ez nem valósul meg. A magyar válogatott egyik hazai mérkőzésén, a szünetben közölték a rossz hírt apuval. Azt mondták neki, felsőbb utasítást adtak ki, így ne is számoljon azzal, hogy bekerül a Nemzet Sportolói közé – mesélte Grosics Edina. – Meg sem vártuk a meccs végét, apu elfehéredett arccal azt mondta, azonnal megyünk haza.

Hirdetés

Hozzátette, édesapja sokáig nem tudott napirendre térni a történtek fölött.

A Blikk megkereste Gyurcsány Ferencet, az MSZP korábbi kormányfőjét, a Demokratikus Koalíció elnökét, aki a párt szóvivőjén keresztül reagált a hírre.

– Az egész egy hazugság. Gyurcsány Ferenc nem akadályozta meg Grosics Gyula beválasztását a Nemzet Sportolói közé. A cím létrehozásakor az volt a koncepció, hogy minden sportág legkiemelkedőbb alakja nyerje el. 2004-ben ezért Puskás Ferenc részesült az elismerésben – mondta Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

Grosics Gyulát végül Buzánszky Jenővel együtt 2011-ben beválasztották a Nemzet Sportolói közé. Ekkor már nem Gyurcsány Ferenc, hanem Orbán Viktor, a Fidesz első embere, a jelenlegi miniszterelnök irányította az országot.

Forrás: Blikk

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!