Ijesztő párhuzam a bécsi és a nizzai támadások között

Hirdetés

Egy bécsi katolikus templomba is be akartak törni a radikális iszlamisták, hogy az utcai vérengzés után a nizzaihoz hasonló vérfürdőt rendezzenek a hívők között – derítette ki az osztrák rendőrség. A november 2-i bécsi terrortámadás ügyében indult nyomozás eddigi eredményeiről Karl Nehammer osztrák belügyminiszter sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön.

Mintegy 50 mobiltelefont foglaltak le a tíz gyanúsítottól a hatóságok a november elején történt, négy halálos áldozatot követelő bécsi iszlamista terrortámadás kapcsán. Az Iszlám Állammal kapcsolatban álló gyanúsítottaktól lefoglalt telefonok adatainak értékelése folyamatban van, de ez akár két hónapig is eltarthat – jelentette be Karl Nehammer belügyminiszter csütörtökön, Bécsben.

Ilyen sok mobiltelefont akkor szoktak lefoglalni a hatóságok, ha valamilyen államellenes összeesküvés gyanúja vetődik fel. Ez arra is utal, hogy a gyanúsítottak nem csak „teáztak”, ahogy azt a kihallgatásokon állították – mutatott rá a Kurier című lap online kiadása.

A belügyminiszer arról is beszámolt, hogy a november 2-i bécsi terrortámadás elkövetői katolikus templomok ellen is támadásokat terveztek.

Az iszlamisták megpróbáltak bejutni a Bécs belvárosában található Ruprechtskirchébe, vélhetően azért, hogy – az október végi nizzai támadáshoz hasonlóan – vérfürdőt rendezzenek, de a zárt ajtók megakadályozták őket ebben.

Hirdetés

Karl Nehammer elmondta, hogy az ausztriai templomokat immár fokozottan őrzi a rendőrség Cobra különleges egysége, részben fegyveres katonákkal, részben civil ruhás rendőrökkel.

Az osztrák rendőrség és az alkotmányvédelem nyomozói tíz gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba a támadással kapcsolatban, közülük nyolcan kifogásolták a fogva tartásukat az ügyet első fokon tárgyaló bíróságnál – számolt be a Kronen Zeitung online kiadása.

Forrás: hirado.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!