Karácsony a spanyol államtitkárral szervezkedik Orbán Viktor ellen

Hirdetés

A főpolgármester Facebook-oldalán azt írja, tartalmas beszélgetést folytatott Juan González-Barba spanyol Európai Unióért felelős államtitkárral.

Karácsony Gergely bejegyzésében hangsúlyozza: Magyarország és Spanyolország közös érdeke, hogy elfogadjuk a közös EU-s költségvetést, és a járvány miatt bajba jutottak minél hamarabb hozzáférhessenek az EU helyreállítási alapjához.

“Ennek egy akadálya van: Orbán Viktor a lengyel kormánnyal együtt vétózza a közös európai járványkezelést és a közös EU-s költségvetést. Mindezt azért, mert nem hajlandó elfogadni az EU jogállami kritériumait, melyek többek közt azt biztosítják, hogy az EU támogatásait ne lehessen ellopni” – fogalmaz.

Karácsony szerint Spanyolországban az EU helyreállítási alapjának felét a helyi közösségekhez szorosan kötődő önkormányzatok költhetik majd el. Ezzel szemben a magyar kormány politikai bosszút áll az ellenzéki vezetésű önkormányzatokon: megemeli az általuk fizetett adót, és elvonja az önkormányzatok maradék bevételeinek nagy részét. “Ebből is látszik, hogy az Orbán-kormány a nemzeti érdeknél fontosabbnak tartja a saját meggazdagodását és politikai befolyását” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!