Valósággá vált a Walking Dead?

Hirdetés

Egy 4chan-felhasználó feltöltött egy 297 oldalas dokumentumot, amelyen állítólag olyan michigani regisztrált szavazók vannak, akik elmúltak már 100 évesek. Hogy ők kire szavaztak, egyáltalán szavaztak-e, nem tudjuk.

Mint írják, az biztos, hogy Michiganben a kormány demokrata, és a regisztrált szavazók 89 százaléka ment el szavazni, vagy küldött levélszavazatot, ami nem csak ott, de nálunk is rekord lenne. Ami még tény, hogy Michigannek a 2011-es népszámlálás szerint nagyjából ezer száz évesnél idősebb lakosa volt, ehhez képest a listán 14 500 ilyen ember neve található.

Még ha jóhiszeműen feltételezzük is, hogy ezeknek az embereknek a nevében senki nem küldött levélszavazatot, akkor is felmerül a kérdés:

miért van joga halottaknak szavazni?

– Ha kissé szkeptikusan olvasod e sorokat, megértjük. Rengeteg ilyen lista és kép kering az interneten hamis információkkal. Éppen emiatt mentem fel Michigan kormányának honlapjára, ahol ezeknek a létezését ellenőrizni lehet – írják, és igen, itt azért többről lehet szó, mint holmi pletykáról.

Hirdetés

A listát tehát mi magunk is ellenőrizhetjük,  KLIKK IDE (ez a teljes lista, főként a halott szavazókról) és IDE (ez pedig a helyi ügyfélkapu, ide be lehet gépelni az előző lista neveit, hogy valóban léteznek-e).

Forrás: Magyar Jelen

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!