Vizsgálat indult három francia rendőr ellen, mert “túl erőszakosan” léptek fel egy feketével szemben

Hirdetés

Vizsgálat indult három francia rendőr ellen, akik egy kamera felvételei szerint “túl agresszíven” jártak el egy fekete férfival szemben, aki ellenállát a hatóságoknak – írja a BBC.

Egy hét alatt ez a második eset, ami az érzékeny lelkű liberálisokat és radikális baloldaliakat is felkavarta. Korábban az váltott ki széleskörű felháborodást Franciaországban, hogy a rendőrség felszámolt egy átmeneti migránstábort. A bírálók szerint ennek során a hatóságok “indokolatlanul erőszakosan léptek fel”. Ugyan ezek sérelmezik a francia kormány legújabb törvényjavaslatát, ami megtiltaná, hogy a rendőrök arcképét mutassák a médiában. A törvényt kritizálók szerint ezzel “teret adnak a rendőri brutalitásnak”, míg a támogatók azzal érvelnek, ezzel a lépéssel megvédhetik a rendőröket és családjukat. Ami, lássuk be, egy terroristáktól és bevándorlókkal “tarkított” országban igen indokolt.

A legutóbbi felháborodás tárgya egy videófelvétel, ami bejárta a Twittert. Ezen az látható, hogy a fekete férfi, aki állítólag zenész, és a neve Michel, szóváltásba keveredik a rendőrökkel. Feltehetőleg az ügynek előzménye is volt, hiszen igen ritka, hogy a rendőrség mindenféle ok nélkül egyszerűen rátöri az ajtót az éppen hazaérkezőre, akit aztán megpróbál letartóztatni.

A felvételen jól látható, hogy a néger ellenáll az intézkedő rendőröknek, nem engedi magát megbilincselni, és kapaszkodik, amibe csak lehet. Hosszas huzavona után végül elfogyott a járőrök türelme, és az eset tettlegességig fajult, mire az ingatlanban tartózkodó többi néger kiront az ajtók mögül, és egyszerűen kilökik a rendőröket a házból, majd elbarikádozzák magukat.

Michelt végül előállították, meggyanúsították azzal, hogy ellenállt a rendőri intézkedésnek, ám addigra már úrrá lett Franciaországon a “rasszizmus” miatti hisztéria, amire az előállított is ráerősített, mikor azt állította, a rendőrök nem csak véresre verték, de folyamatosan “rasszista szidalmakkal” illették. Sok sportoló és labdarúgó, köztük a szintén néger Kylian Mbappe, is elítélte az esetet.

Hirdetés

A sajtóvisszhang megtette a hatását: nem csak a rendőrökkel szemben erőszakosan fellépők közül nem indult eljárás senki ellen, de még Michellel szemben is ejtették a vádakat, helyette a három rendőr ellen indult vizsgálat.

Párizs baloldali polgármestere – aki egyébként egy olyan emigráns unokája, aki a spanyol polgárháborúban a “szocialista köztársaságért” harcolt Franco ellen, majd elmenekült az országból -, Anne Hidalgo “sokkolónak” és “szégyenteljesnek” nevezte a francia rendőrség viselkedését.

Érdemes zárásképp megjegyezni, hogy a most leghangosabbak mélyen hallgattak, mikor Macron egyenruhásai a sárgamellényesek tüntetése idején agyba-főbe verték az embereket, szemeket lőttek ki, csontokat törtek, és tüntetőket gyilkoltak.

Forrás: Magyar Jelen

A kép illusztráció

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!