A WHO valamennyi emlékeztető oltás program leállítását követeli 2022 végéig?

Hirdetés

Fordult a kocka, óriási bejelentést tettek. Valamennyi ország oltásprogramja leállhat? Utána jártunk Tedros WHO vezető megdöbbentő kijelentésének.

A WHO főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus is azt mondta szerdán, hogy ő “megdöbbent” vezető gyógyszergyártók azon kijelentésén, hogy a vakcina készletek elégségesek ahhoz, hogy mind az emlékeztető oltások és védőoltásokat is beadják azokban az országokban, ahol nagy szükség van erre, de jelenleg hiánnyal küzdenek – írja az AP.

-Nem fogok hallgatni, amikor a vállalatok és országok, amelyek ellenőrzik a globális vakcinaellátást úgy gondolják, a világ szegényeinek meg kell elégedniük a maradékokkal – mondta egy sajtótájékoztatón Genfben.

Tedros korábban szeptember végéig “moratóriumot” kért a harmadik oltásokra. Azonban a gazdag országok – köztük Izrael, Nagy-Britannia, Dánia, Franciaország, Németország, Spanyolország és az Egyesült Államok – megkezdték, vagy tervezik, hogy beadják a harmadik oltást is a kétadagos vakcinákkal oltott embereknek, különösen az idős vagy gyenge egészségű embereknek.

A WHO vezetője azt mondta, hogy kapott egy üzenetet ami “világos támogatást” tartalmazott a legnagyobb gazdaságok egészségügyi minisztereitől, amiben megígérték, hogy segítik a WHO céljának elérését, hogy minden ország vakcinázza legalább az emberek 40 százalékát az év végéig.

Hirdetés

Ezért ma a moratórium legalább az év végéig történő meghosszabbítását követelem, hogy minden ország beolthassa lakosságának legalább 40 százalékát– mondta.

Ez volt 2021 őszén, és az eredmények alapján sajnos ez nem lett meg…

A WHO szerint eddig 5,5 milliárd koronavírus elleni vakcinát adtak be, de ezek 80 százaléka a felső- és közepes jövedelmű országokban volt.

Gazdag országok is felajánlották, hogy adományoznak 1 milliárd vakcina adagot más országoknak, de ennek csak 5 százaléka valósult meg.

A járványt csak úgy lehetne végleg megállítani, ha év végéig valamennyi fejlődő ország megkapná az oltásokat.

Hirdetés

Ha erre nem lesz lehetőség, akkor 2022 után, 2023-ban és 2024-ben is velünk maradhat a koronavírus.

A világ egyenlőtlen vakcina elosztása eredményezte már a delta és az omikron variáns megjelenését is.

Amíg globális szinten vannak átoltatlan nemzetek, addig mindig lesz egy populáció,a hol utat tud magának törni egy új mutáció, egy másik variáns, ami idővel még a vakcinákat is kicselezheti.

A WHO ezért egy ideje azért küzd, hogy erre hívja fel a figyelmet, mielőtt a vakcina kapitalizmusból nagyobb baj származik, mondjuk egy olyan mutáns, ami tényleg letarolja a világot…

Ezért az emlékeztető oltások leállítása megfontolandó lenne.

Hirdetés
Hirdetés

Valójában azóta nincs pontos dátum, de a WHO vezetője valóban szóvá tette, moratóriumot kért az emlékeztető oltások beadására, mert a WHO álláspontja szerint fontosabb a teljes bolygó átoltottságának növelése.

Egy másik kijelentése szerint ugyanis ilyen gyér és egyenlőtlen átoltottság mellett az emlékeztető oltásokkal csak fenntartjuk a járványt és elhúzzuk a pandémia leküzdését.

Hirdetés
loading...

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!