Áll a bál: sztrájk jöhet a Volánnál

Hirdetés

Minimum 15 százalékos alapbér emelést tart szükségesnek a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (KDSZSZ) a Volánbusz Zrt.-nél az idén, részben a munkavállalók keresetei között tapasztalható regionális különbségek csökkentése, részben pedig az elvándorlás megállítása miatt – mondta Dobi István a szövetség elnöke szerdán az MTI-nek, melyet a napi.hu szemlézett.

Ha nem kapnak megfelelő ajánlatot, felmérik a sztrájk lehetőségét.

Szerdán bértárgyalásokat kezdeményeznek a Volánbusz Zrt.-vel a KDSZSZ képviselői.

Január 31-ig adnak időt a munkaadónak a bértárgyalások sikeres lezárásra. Hogyha az egyeztetések alatt úgy ítélik meg, hogy az álláspontok nem közelednek, akkor a szakszervezet felméri a sztrájk hajlandóságot a tagság körében, valamint arról is döntenek majd, hogy a sikertelen tárgyalásokat követően kezdeményezzenek-e kollektív munkaügyi vitát a munkaadónál – derült ki a nyilatkozatból.

A munkaerőhiány Győrben a legsúlyosabb, ugyanis a nyugat-magyarországi városban “a munkaerőt elszippantja az ipar”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy pozitívumként értékeli a Volánbusz Zrt. keddi lépését, ugyanis a társaság 17 darab új, klímával felszerelt Mercedes-Benz Conecto NG típusú városi autóbusszal erősítette Győr helyi közlekedését. Mivel a szakszervezet nem rendelkezik pontos adattal a társaság által foglalkoztatottak létszámáról Győrben, nehéz megállapítani, hogy ez a lépés milyen szinten javította a közösségi közlekedés állapotát a városban – magyarázta Dobi István.

Hirdetés

A KDSZSZ tagsága 5500 munkavállalóból áll, közülük 4700-an dolgoznak a Volánbusz Zrt.-nél.

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!