Áthívta magához a 19 éves lányt, majd végzett vele

Hirdetés

Meggyilkoltak egy 19 éves videójáték streamer lányt Brazíliában. A tettes áthívta magához a lányt, majd több késszúrással végzett vele.

A lány csapatát sokkolta a hír.

Ingrid Oliveira Bueno da Silva holttestét São Paulo délkeleti városnegyedében, a gyilkos, Guilherme Alves Costa házában találták meg. A 18 éves gyilkos nemcsak elismerte bűntettét, de ráadásul a véres gyilkosságról sokkoló képeket is megosztott egy közösségi platformon, így bűnösségéhez kétség sem férhet. Alves Costa először a saját lakásába hívta a gyanútlan lányt, majd ott szúrta őt halálra a Times írása szerint – írja az Index.

Noha a cikk megemlíti, hogy az áldozat és a gyilkos is Call of Duty Mobile-játékos streamerek voltak, nem valamiféle elborult elme féltékenysége, vagy riválizálás állt a gyilkosság hátterében.

Ez a tény a történet szempontjából mindössze annyira releváns, hogy mivel a színes bőrű fiatal ismert “gamernek” számított az online világban, ezért a lány egyáltalán nem gyanakodott, mikor az áthívta magához.

Hirdetés

Mikor a rendőrség a gyilkosság motivációjáról faggatta, a néger fiú mindössze ennyit mondott:

Megöltem, mert meg akartam ölni.

A Times kihangsúlyozza, Brazília nemzetközi szinten ötödik a nők ellen elkövetett gyilkosságok számát illetően. Az Amerika-közi Emberi Jogi Bizottság nevű gittegylet szervezet pedig azonnal lecsapott a statisztikákat látva, és kijelentette, hogy a nők meggyilkolása nem vezethető vissza másra, mint a “brazil társadalomban mélyen gyökerező szexista normákra”. Ellenben elhallgatják az olyan “apróságokat”, mint hogy már a 2010-es népességi adatok szerint is az akkor 193 milliós Brazília alig 47.73%-a fehér. Ha nem csak nyers statisztikai adatokat látnánk, hanem minden meggyilkolt nőről, és a gyilkosáról is közölnének fényképeket a számok mellé, vajon akkor is a “társadalomban gyökerező szexizmus” lenne a leglogikusabb magyarázat a gyilkosságokra, vagy jobbára ilyen Guilherme Alves Costákat látnánk a fotókon?

Brazíliánál nem sok multikulturálisabb társadalom létezik, így “érthetetlen” hogyan lehet ott az egyik legmagasabb a bűnözés.

Forrás: Magyar Jelen

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!