Autósok, figyelem: januártól nagy újdonság jön

Hirdetés

Digitalizálták a magyar biztosítók a közúti baleseteknél használatos kék-sárga bejelentő nyomtatványt egy telefonos applikáció formájában. Egy készülékes és két készülékes bejelentésre is alkalmas, és januártól lesz letölthető E-kárbejelentő néven – jelentette be a MABISZ mai konferenciáján a szervezet elnöke.

Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke többek között az alábbiakról beszélt a szervezet mai konferenciáján:

  • Idén meghaladhatja az 1000 milliárd forintot a magyar biztosítási piac díjbevétele, a gazdasággal együtt szépen fejlődik a szektor.
  • A magyar biztosítási szektorban nem új az insurtech jelenség, többek között az online alkuszok töltöttek be úttörő szerepet már jóval több mint egy évtizeddel ezelőtt, csak akkor még nem insurtecheknek hívták őket.
  • A “pay as you drive” típusú gépjárműbiztosításokban nem ért el egyelőre áttörést a piac, terjed viszont többek között az elektronikus aláírás, megjelentek a chatbotok, és a kárrendezésben is gőzerővel zajlik a digitalizáció.
  • A kutatások alapján egyre inkább személyre szabott árazást, digitalizált szolgáltatást és azonnali üzenetküldést várnak el a fiatal korosztályok, ezt a célcsoportot egyre inkább már csak így lehet elérni. A MABISZ stratégiai pioritásai között új pontként jelent meg ezért a digitalizációs felkészülés.
  • A tavalyi adatok alapján már 204 ezren vettek igénybe nyugdíjbiztosítási adókedvezményt. Az egészségbiztosítások piacának fejlődési iránya azonban nagy kérdőjel. A biztosítók szívesen részt vesznek bármilyen egészségügyi reformban kiegészítő biztosításaikkal, de sosem az alapellátásban akartak részt vállalni.
  • Nekiállt a MABISZ a kék-sárga baleseti bejelentő nyomtatvány digitalizálásának. Több mint 160 ezer kgfb-kár keletkezik évente a közel 5 millió kgfb-szerződéshez kapcsolódóan.
  • Bejelentette: digitalizálták a közúti baleseteknél fontos kék-sárga bejelentő nyomtatványt egy telefonos applikáció formájában, amely egy készülékes és két készülékes bejelentésre is alkalmas.
  • Az applikáció januártól lesz letölthető E-kárbejelentő néven, a projekt már az utolsó fázisában van.

Forrás: portfolio

 

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!