Berlinben újabb transzellenes támadások történtek

Hirdetés

Leköpték, inzultálták őket bezzeg Németországban…

A Magyarországot a kisebbségek védelméről kioktató Németország fővárosának pár napja:

Pénteken késő délután Berlin-Neuköllnben egy transznemű személyt ért támadás. Az eddigi megállapítások szerint az illető 17.45 körül a Karl-Marx-Straße-n sétált, amikor több ismeretlen férfi inzultálta, ellenszenvüket köpéssel is  nyomatékosították.

Az egyik ismeretlen férfi kivett egy mobil közlekedési táblát a tartójából és azzal a transznemű személy felé futott. Az utóbbi elszaladt, miközben a férfi a táblával a kezében üldözte.  Amikor a menekülő személy megbotlott és a földre esett, a táblával többször megütötték. Kisebb tömeg alakult ki körülöttük, egy járókelő közbelépett, miközben a csoport észrevétlenül távozott.

A berlini rendőrség a pénteki esemény előtt pár nappal másik két transz-ellenes támadásról számolt be.

Hirdetés

Az első incidens szombat délután történt Kreuzbergben. A jelenlegi információk szerint egy ismeretlen férfi délután fél három körül megtámadott egy 42 éves transz nőt a Waterloo-Uferen. A beszámolók szerint az elkövető először ököllel támadt a nőre. Ezután letépte róla a női kabátját, és a Landwehr-csatornába dobta. A kabát övét a nyakára tekerte, és azzal fojtogatta a transznőt, de az el tudott menekülni.

Menekülése során a közeli könyvtár személyzete és biztonsági emberei siettek a segítségére és akadályozták meg a további támadást. Az ismeretlen férfi ezután elmenekült a Mehringplatz irányába.

Második támadás az Eberswalder Straße metróállomáson történt.

A Prenzlauer Bergben a rendőrségi jelentés szerint vasárnap este férfiak egy csoportja megtámadott egy “55 éves, női ruhát viselő” férfit. Az öt-hat főből álló csoport állítólag nem sokkal éjfél előtt az Eberswalder Straße metróállomásnál először leköpködték a sértettet.  Ezt követően a csoport tagjai sörrel locsolták le az 55 éves személyt majd könnygázzal fújták le. A támadók végül ismeretlen irányba menekültek.

A gyűlölet-bűncselekmények esetében szokásos módon a rendőrség államvédelmi szolgálata vette át nyomozást mindhárom incidens ügyében.

Hirdetés

Forrás: elemi.hu

A kép illusztráció

Hirdetés
loading...

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!