about us
Egy férfi nyerhet női súlyemelésben – Mai Világ

Egy férfi nyerhet női súlyemelésben

Hirdetés

Az olimpián is kitört az LMBTQ-őrület.

 

Hétfőn, magyar idő szerint 12.50-től pódiumra lép a tokiói olimpia legmegosztóbb személyisége, a női súlyemelők + 87 kilogrammos súlycsoportjában versenyző új-zélandi Laurel Hubbard, aki eredetileg férfinek született, de aztán nővé operáltatta magát, így lett az olimpiák történetének első transznemű sportolója – mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megadta az engedélyt az induláshoz. – írta meg az origo.hu

A folyamatos sikertelensége után, 2012-ben rájött arra, hogy ő voltaképpen nem férfi, hanem egy férfitestbe rejtett nő, ezért megműtette magát, és nővé operálták.

Az addig semmilyen eredményt  el nem érő Laurel Hubbard hirtelen betört a legjobbak közé, hiszen már a nők között versenyezhetett. Az összetett világbajnoki címet nem tudta  megszerezni, de az összetettbeli ezüstérem Hubbardé lett 275 kilóval.

Hirdetés

A transznemű sportolók fizikálisan erősebbek, mint azok, akik valóban nőnek születtek.

Ashley Abbot, az Új-zélandi Olimpiai Bizottság sajtószóvivője azt mondta: “Hubbard egy példakép. Példakép, mert egy teljesen új utat mutat meg a sportvilágnak. Nagyszerű ezt látni Új-Zélandnak és az egész világnak.”

Persze az ő álláspontja érthető. Új-Zélandnak egy potya érmet, akár aranyat hozhat Hubbard indulása. A világ azonban nem lelkes.

Ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem változtatja meg a szabályokat, néhány éven belül lehetnek sportágak, ahol az összes női aranyérmet született férfi nyeri. A női egyenjogúságról ilyenkor senki sem beszél.

Forrás: elemi.hu

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!