Erre nem számítottunk: megtudtuk, hogy mennyibe fog kerülni idén a karácsonyfa

Hirdetés

Karácsonyra két- két és fél millió fenyőfát értékesítenek Magyarországon.

Ennek jelentős részét 5-10 évig nevelik a főképp zalai, somogyi és vas megyei termelők- közölte a Magyar Díszkertészek Szövetsége. Az import nagy része Dániából és Németországból érkezik. Ez várhatóan olyan egymillió darab fenyőfa. Úgy tűnik, a termelői árak idén méterenként 2500 és 8000 forint között lesznek.

A luc 2500-3000, az ezüst 4500- 5000 , a nordmann 7-8000 forint körüli árfekvésű lesz. A nagyobb fákat a korábbi évekhez hasonlóan darabáron adják majd el. Most úgy néz ki, nem emelkedik a karácsonyfák ára a tavalyihoz képest.

Ám, a fenyőfa.hu munkatársa ma elmodta az InfoRádiónak: Húsz százalékkal emelkedhetnek idén az árak. Virovecz Mária úgy gondolja idén a luc lesz a legkelendőbb karácsonyfa. Mivel óriási lucfenyőhiány van, az idén 20-30 százalékkal magasabbak lesznek az árak, mint tavaly – emelte ki az őstermelő.

Mindez napokon belül kiderül, ugyanis december elején már elkezdik árulni a fenyőket.

Hirdetés

Lehet, hogy az idén elég pont annyit pénzt félretenni a fára, amennyi az előző évben költöttünk rá, de lehet, hogy jóval mélyebbre kell a zsebünkbe nyúlni, amikor a karácsonyfának valót megvásároljuk.

Forrás: tozsdeforum.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!