Ezért kapsz hamis ismerősnek jelöléseket Facebookon és így állíthatod meg a dolgot!

Hirdetés

Több ezer Facebook felhasználó kapott furcsa, ál ismerősnek jelöléseket az elmúlt időszakban. Nagyon gyakori, hogy ezek a hamis profilok gyéren öltözött női profilképekkel rendelkeznek.

A Facebook már arra bíztat mindenkit, hogy jelentse ezeket a hamisnak tűnő profilokat, ugyanakkor a cég rendelkezésünkre bocsát egy olyan trükköt is, amellyel elkerülhetjük a kéretlen “barátok” jelölését a jövőben.

Úgy tűnik, az ötlet alapelmélete az, hogy az adott profillal megpróbálják elcsábítani a férfiakat, akik a vonzó képet meglátva kapcsolatba kívánnak lépni az ismeretlen nővel, elfogadva az ismerősnek jelölést. Így rávehetik a szóban forgó személyt arra, hogy rákattintson egy olyan linkre, amely egy webhelyre navigál és ezzel növelhető annak látogatottsága.

A hamis ismerősnek jelölés emellett egy alpáribb csalás része is lehet, ahol a trükk kitalálója, megpróbálja megszerezni a felhasználó személyes adatait és lenyúlni a Facebook fiókját.

Sokakat nagyon is bosszant az időről-időre megjelenő hamis felkérés. A Faceboook még nem találta meg a legjobb megoldást, hogy megnyerje ezt a háborút a hackerek ellen. A lehetőség azonban minden felhasználó számára él, hogy letilthassa a kéretlen ismerősnek jelöléseket.

Hirdetés

A Facebook Beállítások-nál, az Adatvédelem fülön belül ki lehet választani a Ki jelölhet ismerősnek téged? opción belül azt, hogy Az ismerősök ismerősei. Ezzel megakadályozhatod, hogy bárki, aki nincs kapcsolatban legalább az egyik ismerősöddel, bejelölhessen téged ismerősnek. Ugyanakkor itt fontos lenne az is, hogy egyik ismerőd se fogadjon el ilyen típusú profiloktól felkérést.

A Facebook szerint naponta egy millió hamis fiókot távolít el. Ez magában foglalja azokat a profilokat, amelyeket egyértelműen ki lehet szúrni, mivel hamis profilnevet használnak vagy például valaki más nevét és képét használják fel.

Ha jelenteni szeretnél egy fiókot, írd be a kérdéses nevet, kattints a borítókép jobb oldalán levő 3 pontra, azon belül pedig a Jelentés fülre.

Segíts megosztani ezt az információt, hogy minél több emberhez eljuthasson és kiszórhassuk a hamis felhasználókat és a felesleges, zavaró jelöléseket.

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!