Facebook: Komoly változások várhatóak

Hirdetés

Mark Zuckerberg a Facebook San Joséban rendezett fejlesztői konferenciáján állt ki a publikum elé kedden, ahol nagy hatású bejelentéseket tett-  írja az atv, a kamaraonline cikkére hivatkozva.

Az alapító ígérete szerint sokkal világosabb, gyorsabb, egyszerűbben áttekinthető és letisztultabb lesz a Facebook, sőt a már-már védjegynek számító kék színből is visszavesznek.

A jövőben minden felhasználót szeretnének minél több olyan csoportba terelni, ahol az őket érdeklő témakörökről kötetlenül beszélgethetnek hasonló érdeklődésű emberekkel.  A Facebook külön szeretné választani azokat az embereket, akik barátokat és azokat, akik esetleg társat keresnek a közösségi platformon: hamarosan hozzánk is megérkezik a Facebook Dating és a Secret Crush alkalmazás, az előbbi egy klasszikus társkereső, míg az utóbbi arra ad lehetőséget, hogy a már meglévő ismerőseink közül listáz számunkra olyanokat, akik potenciálisan többek lehetnek számunkra szimpla barátnál.

A Facebooknál ezentúl nem néznek bele az üzeneteinkbe, tényleg privát lesz az, aminek privátnak kell lennie, kivédve ezzel az esetleges hekkertámadások során elszenvedett szellemi károkat. A Facebook célja az, hogy hamarosan mindenki azt mondhasson és az lehessen a platformon, aki csak lenni szeretne, persze ennek feltétele továbbra is az, hogy csak jóra használja az oldalt.

Teljesen megújul az üzenetküldő app, a Messenger is, aminek gyakorlatilag teljesen újraírták a kódját. Az ígéret szerint gyorsabb lesz, kevesebb energiát és memóriát fogyaszt majd, sokkal stabilabb lesz és több funkciója lesz, mint annak, amit most ismerünk.

Hirdetés

A változások természetesen a Facebook által birtokolt többi portált is érintik, így az Instagramot vagy a WhatsAppot. Az egyik leglényegesebb ilyen változás, hogy bizonyos beállítások után nem lehet majd látni, ki, kitől és főleg hány lájkot kapott a képeire, bejegyzéseire.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!