about us
Félmillió forint lehet jövőre az átlagfizetés – Mai Világ

Félmillió forint lehet jövőre az átlagfizetés

Hirdetés

Az idei és a jövő évi béremelkedések hatására 2022 második vagy harmadik negyedévében elérheti a bruttó 500 ezer forintot az átlagfizetés Magyarországon – írja hétfői számában a Világgazdaság Varga Zoltánra, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzőjére hivatkozva.

A szakember szerint már idén is megközelíthetik a félmilliós szintet a hazai keresetek, a november-decemberi időszakban esedékes béren kívül juttatásokkal együtt az átlagfizetések az év végén átmenetilegBRUTTÓ 490 EZER FORINT KÖRÜL alakulhatnak.

A nem rendszeres kereseti elemek az évnek ebben a szakaszában általában erőteljesen megdobják a fizetéseket. Tavaly decemberben is így történt, akkor 449 ezer forintig emelkedtek, ami több mint 40 ezer forinttal volt magasabb az éves átlagnál.

JÚNIUSBAN 436 EZER FORINT VOLT A NEMZETGAZDASÁGI ÁTLAG.

A statisztikai hivatal adatai szerint több nemzetgazdasági ágban, mint a pénzügyi szolgáltatások területén, az IT-szektorban vagy a villamosenergia-iparban, már tavaly is félmillió forint feletti fizetésekkel lehetett találkozni.

Hirdetés

IDÉN A LEGJOBBAN FIZETETT TERÜLETEK KÖZÉ FELZÁRKÓZHAT AZ EGÉSZSÉGÜGY IS,az év elején indított bérfejlesztési programnak köszönhetően. AZ AUTÓIPARBAN EKÖZBEN MÁR EGYMILLIÓ FORINT KÖRÜL IS KERESNEK A MÉRNÖKÖK.

Ugyanakkor országosan továbbra is óriási különbségek vannak a fizetésekben: a fővárosban tavaly kétszer annyit lehetett keresni, mint az egyik legszegényebbnek számító Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Forrás: origo

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!