Fontos közleményt adott ki Trócsányi

Hirdetés

Hétfő délelőtt az Európai Parlament jogi bizottsága (JURI) megerősítette korábbi álláspontját, miszerint Trócsányi László és Rovana Plumb biztosjelöltek alkalmatlanok a biztosi posztok betöltésére.

Az EP jogi bizottsága hétfőn ült újra össze, hogy eldöntsék: teljesen alkalmatlannak találják-e Trócsányi Lászlót, hogy az EU biztosa legyen, vagy lát lehetőséget arra, hogy valamilyen intézkedéssel a magyar jelölt javítson a helyzetén. Az előzetes meghallgatáson ugyanis a magyar és a román biztos esetében találtak összeférhetetlenségi problémákat. Az EP jogi bizottsága egy 2017-ben elfogadott eljárásrend alapján egy nulladik lépcsőben nézte át a helyzetüket.

Közleményben reagált az Európai Parlament Jogi Ügyekért felelős Bizottsága mai döntésére Trócsányi László.

A közleményt az alábbiakban teljes terjedelmében olvashatják:

„Nagy megdöbbenéssel értesültem az Európai Parlament Jogi Ügyekért felelős Bizottságának a mai napon meghozott döntéséről.

Hirdetés

A nyilvánvaló igazságtalanság, az átláthatóság teljes hiánya, a Szerződések szellemének és az Európai Parlament Eljárási Szabályzatának egyértelmű és szándékos megsértése, valamint a demokrácia alapvető elveinek és értékeinek be nem tartása azokra az időkre emlékeztet, amelyekről azt hittem, hogy többé már nem térnek vissza.

Mindez nem csak a jogászt és a gondolkodót sérti rendkívül durván, hanem az egyént, magát az embert is. A hivatkozott döntés valójában hazugságok, kontextusukból helytelenül kiemelt és tendenciózusan tálalt tények összetákolt gyűjteménye.

Amikor a jogászt sérelem éri, nincs más választása, mint hogy megfontolja, hogy az igazát az illetékes bíróság előtt védje meg.”

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!