about us
Orosz hírszerzés: fegyverként használhatják a koronavírust az iszlamista terroristák – Mai Világ

Orosz hírszerzés: fegyverként használhatják a koronavírust az iszlamista terroristák

Hirdetés

A dzsihadista terrorszervezetek arra szólították fel a híveiket, hogy a lehető legszélesebb körben terjesszék a COVID-19-et Európában.

Független Államok Közösségégének (FÁK) terrorelhárítási szerve szerint a nemzetközi és az iszlamista terrorszervezetek egyfajta fegyverként használhatják a koronavírust – írja a TASS orosz hírügynökség.

Amíg a nemzeti kormányoknak az állampolgáraik egészsége a legfontosabb, addig a nemzetközi terrorista csoportok nemcsak kihasználják a nehéz helyzetet annak érdekében, hogy még több embert radikalizáljanak, hanem a már meglévő híveiket is terrorcselekmények elkövetésére buzdítják. Információnk van arról, hogy a terrorszervezetek arra szólították fel a tagjaikat, hogy szándékosan fertőződjenek meg és terjesszék a COVID-19-et a lehető legszélesebb körben. Nyilvános helyeken, állami ügynökségekben és így tovább” – fogalmazott Andrei Novikov, a FÁK terrorelhárítási szervének elnöke.

A szakember hangsúlyozta, hogy az ilyen típusú fenyegetőzéseknek elsődlegesen nem az a célja, hogy ténylegesen továbbterjesszék a koronavírust, mivel ehhez több száz emberre lenne szükség, ennyi követője pedig egyetlen terrorszervezetnek sincs egy helyen. A radikális csoportok inkább pszichológiai fegyverként használják a hasonló kijelentéseket, melyekkel a nyugati országok lakosságát akarják megfélemlíteni. A céljuk, hogy az emberek továbbra is úgy viselkedjenek, mint a vészhelyzet csúcsán: zárkózzanak be, kerüljék a szociális érintkezést, ne járnak el sehova, hogy közvetetten ezzel még nagyobb károkat okozzanak a fejlett országok gazdaságának.

Novikov kiemelte, hogy azoknak az országoknak, melyek jól teljesítettek eddig járvány elleni védekezésben, nem jelent valódi veszélyt egy vírus szétterjesztését célzó terrortámadás. Ezekben az országban ugyanis megvan a szükséges erőforrás ahhoz, hogy gyorsan detektáljanak egy járványgócpontot, így könnyen azonosítható lenne a szuperterjesztő személye is.

Hirdetés

Forrás: Ripost

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!