Újra bevezetik a tálibok a kézlevágást és a kivégzéseket

Hirdetés

Nooruddin Turabi tálib vezető az Associated Pressnek (AP) adott interjújában elmondta, hogy újra bevezetik a kivégzést és a kézamputációt mint büntetési formát.

A kezek levágása a biztonság szempontjából szükséges.”

Turabi szerint ennek elrettentő hatása van.

A tálib vezető nyilatkozata szerint a kormány megvizsgálja, hogy nyilvánosan végrehajthatók-e a büntetések.

Turabi a Talibán egyik alapítója – teszi hozzá a hírügynökség, amely arról is beszámolt, hogy a múltban a tálibok kivégzései gyakran közönség előtt, egy stadionban történtek.

Mindenki kritizált minket a stadionokban végrehajtott büntetések miatt, de mi soha nem mondtunk semmit az ő törvényeikről vagy büntetéseikről”– jelentette ki Turabi az AP-nek, majd hozzátette:
Senki sem mondhatja meg nekünk, hogy milyenek legyenek a törvényeink. Mi az iszlámot követjük, és a törvényeink a Koránon alapulnak.”

Az AP szerint amikor a tálibok 1996-ban átvették az irányítást, Turabi kiabált egy újságírónővel, és azt követelte tőle, hogy távozzon a férfiakkal teli szobából, majd kezet emelt egy férfira, aki a nő védelmére kelt.

Hirdetés

Az újságnak adott interjújában a férfi egyébként egy újságírónővel beszélgetett.

Már nem olyanok vagyunk, mint régen”– állította Turabi.

A tálib vezető közölte, hogy engedélyezni fogják a televíziózást, a mobiltelefon-használatot, illetve a fénykép- és videókészítést, „mert ez az emberek szükséglete”.

Az AP szerint a tálibok úgy tekintenek a médiára, mint üzeneteik terjesztésének lehetőségére.

Nemcsak százakat érhetünk el, hanem milliókat”– mondta, és megjegyezte, hogy ha a büntetések nyilvánosak lesznek – elrettentés céljából –, akkor lehetőséget adnak majd az embereknek képek és videó készítésére.

Forrás: 888

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!