Site icon Mai Világ

Az amerikai külügyminiszter megfenyegette Kínát

Hirdetés

Washington kész további szankciókat bevezetni Kína ellen, mert állítólag kettős felhasználású árukat és alkatrészeket szállít, amelyeket állítólag az orosz hadiipari komplexum is felhasználhat – közölte pénteken Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

A Hszi Csin-ping kínai elnökkel folytatott találkozóját követő pekingi sajtótájékoztatón az amerikai tisztviselő emlékeztetett arra, hogy Washington már több mint 100 kínai szervezet ellen vezetett be szankciókat, és “teljes mértékben készen áll a cselekvésre és további intézkedések meghozatalára”.

Blinken azt állította, hogy Kína állítólagos támogatása az orosz védelmi iparnak nemcsak az ukrajnai helyzet miatt ad okot aggodalomra, hanem egy “közép- és hosszú távú fenyegetés miatt is, amelyet sok európai zsigerből úgy érez, hogy Oroszország jelent számukra”.

A hét elején a Wall Street Journal arról is beszámolt, hogy az Egyesült Államok olyan szankciókat tervez, amelyek kizárhatnak egyes kínai bankokat a globális pénzügyi rendszerből, ha Peking nem szakítja meg gazdasági kapcsolatait Oroszországga

Forrás: orosz hírek

Hirdetés
Hirdetés
loading...
Exit mobile version