Site icon Mai Világ

Befolyásolják a választást: Cukorberg és Macron felügyelik a híreket

Facebook's CEO Mark Zuckerberg (L) meets with French President Emmanuel Macron (R) at the Elysee presidential palace following the "Tech for Good" summit in Paris on May 23, 2018. (Photo by Christophe Petit Tesson / POOL / AFP) (Photo credit should read CHRISTOPHE PETIT TESSON/AFP/Getty Images)

Hirdetés

A minap Párizsba utazott Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója, ahol a francia elnökkel, Emmanuel Macronnal találkozik – számolt be róla a France24.

A két vezető az álhírek és a gyűlöletbeszéd elleni fellépés lehetőségeiről tárgyalt.

Macron határozottan követeli, hogy a tech-óriások, köztük a Facebook tegyen konkrét lépéseket ezekben az ügyekben, hozzátéve, hogy ha nem cselekednek, akkor állami és/vagy uniós szabályozással találják magukat szembe.

Zuckerberg maga is elismerte, hogy szorosabb felügyeletre van szükség, és a franciákkal együttműködve nekiláttak a szélsőséges tartalmak szűrésének. Ennek a közös munkának a tapasztalatai hozzájárulnak majd az európai szabályozás fejlesztéséhez.

A Facebook-vezérnek az EP-választások miatt is fokozott figyelemre kell felkészülnie. Franciaország különösen érintett a sárgamellényes mozgalom miatt. Egy tanulmány szerint körülbelül száz meg nem történt esemény kelt szárnyra a közösségi oldalon, ahol több mint százmilliószor jelentek meg.

Hirdetés

A tárgyalásokon érintik az orosz manipuláció kérdését is. Emellett beszélnek még a tech-cégek adózási kérdéseiről is, jelenleg ugyanis ezek a vállalatok Európában adóelkerülő magatartást folytatnak.

Most már a napnál is világosabb, hogy mire megy ki a játék, azaz a legnagyobb közösségi oldal cenzúrája. Kár tagadni, a cenzúra csak a jobboldali, migráns-ellenes felhasználókra vonatkozik az önkényes korlátozás.

Nemrégiben Toroczkay László 217 ezer követővel rendelkező oldalát tiltották ki.

Valamint mindenki számára ismeretes Nick Conrad története. Ő az a “francia” rapper, aki olyan témákat választ a “zenéjéhez”, mint a fehér ember brutális lemészárlása. Neki nem kell annyira aggódnia a cenzúra miatt, így saját Facebook oldalán oszthatta meg videoklipjét, amelyben fehérek lemészárlására ösztönzi lelkes hallgatóságát.

MEGBASZOM FRANCIAORSZÁGOT! FELGYÚJTOM FRANCIAORSZÁGOT!

Hirdetés

– rappeli Conrad…

A Vadhajtások jelentette a bejegyzést, de a fészbuk szerint  ez nem sérti a közösségi elveket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
loading...
Exit mobile version