Site icon Mai Világ

Bizalomhiány miatt nem kell több AstraZeneca-vakcina az EB-nek

Dose of Astrazeneca Covid-19 vaccines are stored in the refrigerator at Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute on March 12, 2021 in Bangkok, Thailand. According to schedule on Friday, March 12, 2021 the Thai Prime Minister Prayut Chan-O-Cha had a mission to vaccination of the Astrazeneca, but abruptly canceled at Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute on March 12, 2021 in Bangkok, Thailand. (Photo by Vachira Vachira/NurPhoto) (Photo by Vachira Vachira / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Hirdetés

Bizalomhiány alakult ki az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyártóval szemben a lassú szállítások miatt, ezért nem hosszabbítja meg a vakcinavásárlási szerződést a céggel az Európai Bizottság – mondta vasárnap a VRT holland nyelvű belga köztévének Didier Reynders uniós biztos. (De biztos nem segít a bizalmon az sem, hogy a vérrögös esetek megtépázták a renoméját, és Dánia már kerüli a vakcinát, más országokban pedig életkori korlátozásokkal használják – a szerk.)

„Valódi problémánk van az AstraZenecával. Bizalomhiány alakult ki. Ezért nem vásárolhatunk tőlük több oltóanyagot” – fogalmazott az igazságügyi biztos.

A brit-svéd gyógyszercég 2021 első negyedévében a vállalt 120 millió dózisból csak mintegy 30 milliót szállított le, vagyis a szerződésben foglalt mennyiség negyedét. A vakcinabeszerzésért felelős uniós biztos, a francia Thierry Breton szintén vasárnap arról beszélt a francia sajtónak, hogy a bizottság egyelőre nem hosszabbította meg a vakcinavásárlási szerződést az AstraZenecával.

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés
loading...
Exit mobile version