Site icon Mai Világ

De hová tűnt Bánó András?

Hirdetés
Országos televízióban már nem dolgozik, de továbbra is aktív, kerületi tévéműsort csinál, netrádiózik, könyvet ír és szakszervezeti szóvivőként is működik Bánó András – írja a hírklikk a Klubrádióra hivatkozva.

Nagyon élvezi a mostani munkáit is, de a híradózás hiányzik neki. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne nézne naponta négy-öt híradót, ne lógna az interneten és ne lenne tisztában a hírekkel, belpolitikai történésekkel – mondta a Klubrádiónak Bánó András újságíró.

Megjegyezte: nem csak a nagy külföldi tévéadók műsorait követi, mint a CNN, de a tanulságos magyar csatornák híradóit is végignézi, és néha bosszankodik és csodálkozik akár a helyesírási hibákon is, amiket úgy tűnik, a stábban senki nem vesz észre, pedig bazi nagy betűkkel kiírt szövegekben követik el őket. „De hát ilyen lett a magyar híradózás mára.”

Bánó András a média régóta ismert, de jelenleg kevesebbet szereplő arcait megszólító új klubrádiós rovatban mondta el, mivel foglalkozik manapság. Elsőként a XIII. kerületi tévében kollégájával, Bolgár Györggyel vitt önálló közéleti műsorukat említette, valamint a Rádió Bézs internetes rádióban készített komolyzenei adását, a Violinkulcsot. Ezen kívül a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének kommunikációs igazgatójaként és lapszerkesztőjeként is dolgozik, mostanában mégsem az újság-, inkább a könyvírást érzi fontosabbnak az életében.

Még tavaly állított össze egy kötetet a műgyűjtésről, idén pedig a hamarosan százéves Bálint Györgyről, alias Bálint gazda életéről írt könyvet, amelynek már elkészült a kéziratával. Két hónapon át járt hozzá, és azt látta, hogy interjúalanya fantasztikus szellemi és fizikai állapotban, mindenre emlékszik, markáns véleménye van, politikai kérdésekről is.

Bánó András Pulitzer-emlékdíjas újságíró, szerkesztő, műsorvezető 1949-ben született Budapesten. 1969-től dolgozott a Képes Sportnál, 1974-ben elvégezte Vitray Tamás riportertanfolyamát, majd az MTV Telesport című műsorához került. 1974-ben jogi doktorátust szerzett. 1978-tól Vitray ajánlására a TV Híradóhoz került, ahol műsorvezető, szerkesztő, majd főszerkesztő-helyettes lett.

Hirdetés

A rendszerváltás után az Esti egyenleg és az Objektív című műsorok fűződnek a nevéhez. Csaknem tíz évig dolgozott a Nap-keltében, amelyből 2008-ban távoznia kellett. Abban az évben Kálmán Olga hívására került az ATV-hez. Ott előbb az Egyenes Beszédet vezette, később az ATV híradó főszerkesztője lett. 2016 decemberében távozott a csatornától.

Forrás: Klubrádió
Hirdetés
loading...
Exit mobile version