Site icon Mai Világ

Kettészakad az ország időjárása

Hirdetés

Péntek hajnalban eleinte változóan felhős lesz az ég, majd ezt követően köd és rétegfelhőzet képződik, főként az ország északi és középső területeken. A hőmérséklet többnyire 0 és –7 fok között alakul, néhol azonban a tartósabban derült, vagy fagyzugos területeken ennél hidegebb is lehet. Tartós, számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a ködös területen fordulhat elő ismét ónos szitálás.

Napközben aztán nagy lesz a hőmérsékleti különbség az ország északi, északkeleti és a délnyugati tájak között. Utóbbi területen, ahol felszakadozik a felhőzet, valamint több órás napsütés is várható, 8-9, helyenként a 10 Celsiust is megközelítheti a hőmérséklet, szemben a tartósabban felhős, párás részeken, ahol fagypont, vagy kevéssel afölött alakul. Szitálásra, vagy ónos szitálásra továbbra is az ország északkeleti részében van esély, míg a délnyugati tájakon kissé megélénkülhet a szél.

A szombaton érkező hidegfront némiképp majd átkeveri a légrétegeket az ország jelentős részén. Északkeleten a nappali hőmérséklet továbbra is fagypont körül alakul, másutt viszont jellemzően 5 és 9 Celsiusig emelkedik a hőmérő higanyszála, többfelé pedig megerősödik majd az északnyugati szél. Számottevő csapadék a front nem hoz.

Vasárnaptól fokozatosan nyugalomba kerül fölöttünk a front mögött érkező hideg levegő, ekkor azonban még nem záródik be a köd, illetve a rétegfelhőzet fölöttünk, viszont azt követő napokban ismét növekszik a hidegpárna kialakulásának az esélye, és mind nagyobb területen maradhat meg az éjszaka kialakult köd, illetve rétegfelhőzet.

Hirdetés
Hirdetés
loading...
Exit mobile version