Site icon Mai Világ

Öngyilkosságot kíséreltek meg migránsok az Ocean Vikingen

Rescued migrants gather aboard the 'Ocean Viking' rescue ship, jointly operated by French NGOs SOS Mediterranee and Medecins sans Frontieres (MSF Doctors without Borders) on August 23, 2019, at sea after a search-and-rescue operation in the Mediterranean Sea, ahead of being registered and identified and being given a 24hour supply of rations. - MSF have said that there remain on the ship four days of rations for the 356 people on board. (Photo by Anne CHAON / AFP)

Hirdetés

Több illegális bevándorló öngyilkosságot kísérelt meg az Ocean Viking nevű hajón pénteken, a kapitány ezért rendkívüli állapotot rendelt el a fedélzeten – közölte az SOS Mediterranee civil szervezet.

Tájékoztatása szerint az Ocean Viking nevű hajón hat menekült öngyilkosságot kísérelt meg, és viselkedésével veszélybe sodorta útitársait és a legénységet. Verekedést is provokáltak, és mindenkit megfenyegettek a hajón, amelyen mintegy 180, tengerből felvett ember van. Tettüket azzal indokolták, hogy egyetlen ország sem engedi partra szállni csoportjukat.

A civil szervezet hétszer is engedélyt kért a kikötésre, de ezt Málta és Olaszország is megtagadta. Az illegális bevándorlókat június 25. és 30. között vették fedélzetre vízi járműveikből részint nemzetközi vizeken, részint a máltai mentési szolgálat felelőssége alá tartozó területen. Van közöttük 25 fiatalkorú is, többségük szülői vagy kísérői felügyelet nélkül.

Az SOS Mediterranee közlése szerint egy öngyilkossági kísérletnek tűnő tettként két menekült a tengerbe vetette magát a hajóról, és három másik is erre készült, de őket megakadályozták. A két embert kihúzták a vízből. Pontosan meg nem jelölt módon a fedélzeten is meg akarta ölni magát egy ember. A szervezet arra figyelmeztetett, félő, hogy további hasonló esetekre kerül sor.

Forrás: hirado.hu

Hirdetés

A kép illusztráció

Hirdetés
loading...
Exit mobile version