Site icon Mai Világ

Putyin kiméletlen megtorlást helyezett kiltásába, ha Washington rakétákat szállít az ukránoknak

Hirdetés

Oroszország olyan célpontokra fog csapást mérni, amelyekre eddig nem tette, ha az Egyesült Államok nagyhatótávolságú rakéta-tüzérséget szállít Ukrajnának – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatornán vasárnap bemutatott interjújában.

Putyin rámutatott, hogy az orosz fél értékelése szerint 45-70 kilométeres hatótávolságú amerikai sorozatvető rakéta-tüzérségi rendszerek Ukrajnába szállítása nem jelent újdonságot, mert az ukrán fegyveres erők már vetettek be ilyen eszközöket. Meglátása szerint a cél az ukrán haditechnikai eszközveszteségek pótlása és ezáltal az ukrajnai fegyveres konfliktus minél hosszabbra nyújtása.

„Ha ezeket leszállítják, akkor levonjuk a megfelelő következtetéseket, és arra használjuk majd a megsemmisítő eszközeinket, amelyekkel elegendő mennyiségben rendelkezünk, hogy olyan célpontokra mérjünk csapást, amilyenekre eddig még nem mértünk”- nyilatkozott az elnök a „Moszkva.Kreml. Putyin” című magazinműsornak.

Értelmetlennek nevezte Ukrajna csapásmérő drónokkal történő ellátását, mert az orosz légvédelmi rendszerek az elnök megfogalmazása szerint”úgy ropogtatják őket, mint a mogyorót”.

Mint mondta, tucatjával pusztítják őket és csak ott hatékonyak, ahol nincs légvédelem

Hirdetés

propeller

Hirdetés
loading...
Exit mobile version