Site icon Mai Világ

Putyin újévi üzenetet küldött Magyarországnak

Russian President Vladimir Putin (L) and Argentine President Cristina Fernandez de Kirchner drink a toast during a ceremony at the Bicentennial Museum of the presidential palace in Buenos Aires on July 12, 2014. Putin arrived in Argentina in an official visit to strengthen trade alliances before attending the FIFA World Cup Brazil 2014 final match in Rio de Janeiro and the 6th Summit of Heads of State and Government of the BRICS in Brasilia. AFP PHOTO / Emiliano LasalviaEMILIANO LASALVIA/AFP/Getty Images

Hirdetés

A világ számos állam- és kormányfőjének küldött újévi üdvözletet Vlagyimir Putyin orosz elnök (képünkön) a Kreml honlapja szerint.

Orbán Viktornak írott üzenetében kiemelte: az orosz–magyar kapcsolatok, a különböző területekre kiterjedő konstruktív párbeszéd és együttműködés teljesen egybeesik a két országnak és polgárainak érdekével.

Az orosz államfő francia és amerikai partnerének is megerősítette, hogy szívesen látja őket a jövő májusi győzelem napján, azaz a második világháborúban aratott győzelem 75. évfordulóját ünneplő moszkvai eseményeken. Donald Trumpnak írott üzenetében Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország és az Egyesült Államok történelmileg felelős a globális biztonság és stabilitás fenntartásáért, Moszkva ezért támogatja a kétoldalú kapcsolatok normalizálását.

Putyin ma is évfordulót ünnepel, Borisz Jelcin akkori elnök húsz éve jelentette be lemondását és nevezte ki utódjának.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés
loading...
Exit mobile version