Site icon Mai Világ

Súlyos biztonsági rést találtak az iPhone-oknál

Hirdetés

Az Apple hétfőn kénytelen volt átmenetileg letiltani az iPhone-ok egyik legnépszerűbb egyedi szolgáltatását, a FaceTime használatát, miután kiderült: telefonjai egy rendkívül súlyos biztonsági rést tartalmaznak – írja a 888.hu

A FaceTime-on keresztül a készülékeken el lehet érni, hogy azok kamerája és mikrofonja anélkül kezdjen el továbbítani képet és hangot a másik oldalról, hogy az ottani felhasználó a hívás fogadásával hozzájárult volna ehhez.

A súlyos biztonsági rés miatt pánik tört ki az Apple-felhasználók között. A Twitter alapítója és New York jelenlegi kormányzója azt követelte a vállalattól, hogy azonnal intézkedjen.
Az Apple válaszul letiltotta a csoportos FaceTime funkció használatát egészen addig, amíg nem sikerül a problémákat orvosolnia.

A súlyos hiba minden, az iOS 12.1 vagy későbbi verziót futtató készüléket érint, kihasználásához pedig semmilyen speciális szoftverre vagy hardverre nincs szükség. Ehelyett a felhasználóknak mindössze csak egy négy lépésből álló műveletsort kell követniük a FaceTime normális funkciói között.

https://twitter.com/BmManski/status/1089967572307640325
Hirdetés
Hirdetés
loading...
Exit mobile version