Site icon Mai Világ

Volner új politikai irányzat létrehozásán dolgozik

Hirdetés

Volner János szerint igény van egy harmadik politikai pólusra, ezért egy ilyen párt alapításán dolgozik.

Volner János politikus, 2010 és 2018 között a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője, 2010–2016 között frakcióvezető-helyettese, 2012 és 2018 között a párt alelnöke, 2016 és 2018 között frakcióvezetője, és a Mi Hazánk Mozgalom korábbi országgyűlési képviselője, Jobbikos mandátummal.

Mint független országgyűlési képviselő tömeges társadalmi igénynek tartja, hogy létrejöjjön egy harmadik politikai pólus, ezért egy ilyen párt alapításán dolgozik.

A képviselő csütörtökön az M1 csatornán azt mondta: a Jobbik eredeti célja az volt, hogy harmadik pólusként szerepeljen a magyar közéletben, de ezt a párt felszámolta, amikor összefogott a baloldallal.

Volner János közölte: százötven értelmiségivel összefogva egy mérsékelt jobbközép politikát folytató párt létrehozásán dolgozik. A folyamat jelenleg a pártalapítás anyagi terheinek vizsgálatánál tart – tette hozzá.

Hirdetés

A képviselő Vona Gábor Jobbikból való kilépésével kapcsolatban úgy fogalmazott: a párt értékrendválsággal küszködik, ezért „mindenki igyekszik a nevétől megszabadulni”.

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...
Exit mobile version