Öngyilkos merénylő robbantott egy amerikai légibázisnál

Hirdetés

Öngyilkos merénylő levegőbe röpítette robbanóanyaggal megrakott gépkocsiját hétfőn Dél-Szomáliában egy légi támaszpont bejáratánál, amelyet amerikai és szomáliai katonák használnak, Mogadishuban pedig egy olasz katonai konvoj közelében történt pokolgépes támadás – közölték szomáliai biztonsági források.

Yusuf Abdourahman, a dél-szomáliai Shabeellaha Hoose régió egyik illetékese közölte, hogy a támaszponton a robbantást lövöldözés követte. A rendőrség közlése szerint két, pokolgéppel megpakolt gépkocsi robbant fel a támaszpontnál. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

A támadás elkövetését azonnal magára vállalta az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet.

A szóban forgó, Belidogle bázis a dél-szomáliai Shabeellaha Hoose régióban található. Amerikai katonák onnan irányítják az al-Shabaab elleni dróntámadásokat, és ott képezik ki a szomáliai katonákat. Ugandai békefenntartók is állomásoznak ott.

Az olasz védelmi minisztérium megerősítette a mogadishui robbantás hírét, hozzátéve, hogy az olasz konvoj két páncélozott járműve megrongálódott. A közlemény áldozatokat nem említ.

Hirdetés

Az AP hírügynökség helyszíni beszámolókra hivatkozva arról tudósít, hogy a támadásban szomáliai civilek sebesültek meg.

Shabeellaha Hoose régióban a hét végén a szomáliai hadsereg és az Afrikai Unió katonái húsz, az al-Shabaabhoz tartozó fegyveressel végeztek egy összehangolt támadás során.

Forrás: Demokrata

A kép illusztráció

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Follow us on Facebook!

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!