Világ

“Leveszem a sapkám, ha a ők is leveszik a fejkendőjüket” – botrányt kavart egy hallgató az egyetemen

Hirdetés

39 éves egyetemi hallgató nem volt szívbajos. Ha a szabályok rá vonatkoznak, miért nem vonatkoznak mindenkire? Rávilágított a multikulturális kettős mércére.

A Greenwich Egyetemen valaki végre kiállt magáért, és megmondta, hogy csak akkor hajlandóő ő is követni a normákat, és az egyetemen előírt etikettet, ha mindenki más követi.

Ezzel egy nagyon komoly társadalmi vitát szított, ás rámutatott arra, hogy a nyugati társadalom mennyire elfogadó a más kultúrájúakkal szemben, és mennyire intoleráns a sajátjaival.

A 39 éves nő már egy ideje az egyetem hallgatója volt. Egy napon aztán az egyik előadáson arra kérték, hogy vegye le a sapkát, amit hord. Caroline válasza azonban alaposan meglepte mind az előadást tartó tanárt, mint a diákokat, és a körülötte ülőket.

Ő ugyanis azt mondta, hogy csak akkor veszi le, ha a muszlim nők is leveszik a fejkendőjüket.

Hirdetés

Állítólag a lánynak már többször szóltak, hogy az egyetem területén ne hordjon sapkát. Caroline annak ellenére, hogy tiszteletben tartja a muszlim nőket, és nincs is baja velük, igazságtalannak tartja a dolgot. Ezért is döntött úgy, hogy csak akkor veszi le, ha a muszlim nőktől is megkövetelik ugyanezt.

„Szeptemberben kezdtem. Azóta többször megállítottak az egyetem területén, hogy szíveskedjek levenni a sapkámat. Ez egy egyszerű fekete bőrsapka. Hozzátartozik az identitásomhoz, akárcsak a muszlim nőknél.” – nyilatkozat egy újságnak.

“Le kell vennie biztonsági okokból.” – kapta a választ állítása szerint, holott a mögötte elhaladó muszlim tanulótól ugyanezt nem követelték meg fejkendőjével kapcsolatban.

Caroline Powell esete mint cseppben a tenger, tartalmazza az egyes kisebbségekkel, társadalmi csoportokkal való kivételezést.

Nem a muszlimokkal van alapvetően, hanem azzal, hogy kettős mércét alkalmaznak a nyugati államok rendszerei, és ezt teszik saját állampolgáraik rovására másokkal szemben.

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!