Itthon

Fa­pa­dos át­ve­ré­sek: több, mint 400 eljárás indult

Hirdetés

Idén 40 szá­za­lék­kal nőtt a pa­na­szok száma Bu­da­pes­ten a fa­pa­dos lé­gi­tár­sa­sá­gok ellen. A négy­száz­nál is több el­já­rás zöme a Rya­na­irt és a Wizz Airt érinti.

A kormányhivatalhoz befutott panaszok csaknem kétharmada a járatok jelentős, 3 órát meghaladó késésével, míg 31%-a a járattörlésekkel volt kapcsolatos.

Járattörlések, több órás késések és visszautasított beszállásokutasok tömegének így tették felejthetetlenné az idei nyarát a fapados légitársaságok…

Most másodfokon a Wizz Airt 32 millió, míg a Ryanairt 110 millió forintra büntette a Budapest Főváros Kormányhivatala. Több mint 200 utas kapott már kártérítést, fejenként átlagosan 80 ezer forintot.

Míg sokan csak bosszankodtak vagy ügyvédhez rohangáltak, szép számmal akadtak, akik a hatósághoz fordultak. A vétkes cégek pedig Budapest Főváros Kormányhivatala közbenjárására több száz károsultnak fizettek.

Hirdetés

A Ryanair például két egymást követő héten is Budapesten hagyta a Gran Canariára utazó emberek csomagjait, máskor pedig sorozatosan járatokat törölt, az egyik magyar utasnak pedig nem csak az eredeti, de az átfoglaláshoz választott gépe sem indult el. A Wizz Air pedig nem egy esetben több jegyet adott el, mint ahány férőhelye volt… Családok nehezen összespórolt nyaralása vált rémálommá, a repülés élménye pedig gyomorszorító lutrivá.

Ráadásul a két nagy fapadosnál nehézkes és gyakran eredménytelen volt a reklamáció. Tömegek érezték becsapottnak és tehetetlennek magukat.

Érdemes volt reklamálni!

A reklamáló utasok problémáit megvizsgáló budapesti kormányhivatal idén négyszáznál is több eljárást indított, melyeknek közel felében elmarasztalták a légitársaságokat, melyek átlagosan 250 euró (80 ezer forint) kártérítést fizettek az érintett utasoknak.

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!