Európa

Mikor a fagyi visszanyal: Merkel utódja vizsgálódgatni akar…

Hirdetés

A német bevándorlási rendszer teljes felülvizsgálatát szorgalmazta Annegret Kramp-Karrenbauer, a legnagyobb német kormánypárt, a konzervatív CDU vezetője.

Az AKK-ként is ismert politikus decemberben vette át a pártelnöki tisztséget Angela Merkel kancellártól, s mostani bejelentése azt jelenti, hogy a CDU szakít a Merkel által folytatott politikával.

Kramp-Karrenbauer azt mondta a Die Welt am Sonntag című német hetilapnak, hogy a CDU a nemzetközi migránsválság 2015-ös kipattanásig akar visszamenni a felülvizsgálatban.

„Az egész migránsügyet felülvizsgáljuk, a külső határok védelmétől kezdve a letelepedési engedély megadásáig, illetve az érkező integrálásáig. A kulcsszó a hatékonyság” – mondta AKK. Hozzátette, a folyamat februárban, egy CDU által kezdeményezett konferencián kezdődik meg, s az egyeztetésekbe bevonják az EU határvédelmi szervezetét, s Frontexet is.

A nyilatkozat Merkel és az általa támogatott pártvezető közötti törésre utal. Míg ugyanis a Die Welt am Sonntag szerint Merkel időpocsékolásnak nevezte annak elemezgetését, hogy mi történt 2015-ben, az utód azt nyilatkozta, furcsa lenne, ha a migránsügy elemzése során pont azzal nem foglalkoznának, mi történt 2015-ben.

Hirdetés

A migránsügy 2015 óta uralja a német belpolitikát, s a szélsőjobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egyebek mellett éppen a bevándorlási szabályok szigorításának követelésével érte el, hogy végfül valamennyi német tartományi törvényhozásba beválasztották a párt képviselőit.

https://maivilag.com/2019/01/nemet-professzorok-figyelmeztetnek-az-orszagban-varhato-polgarhaborura/

Forrás: hvg

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!