Európa

Anarchia Brüsszelben: vesztésre állnak a rendőrök

Hirdetés

A brüsszeli rend­őrök vesz­tésre áll­nak a fi­a­tal mig­rán­sok­kal szem­ben.

Egy neve el­hall­ga­tá­sát kérő brüsszeli rend­őr­tiszt sze­rint a belga fő­vá­ros ut­cáin há­ború dúl a rend­őrök és a fi­a­tal mig­rán­sok kö­zött.

Az anonimitást kérő rendőrtiszt a legújabb brüsszeli migránszavargásokkal kapcsolatban szólalt meg a helyi médiában. A magát Grietnek nevező férfi azt meséli, hogy évek óta nem avatkozhatnak be a migránsok által keltett balhékba. A más etnikumokból való fiatalok elleni fellépés azt sugallná ugyanis, hogy a belga rendőrség rasszista. Griet úgy fogalmaz, hogy a rendőrök és a fiatal migránsok között lényegében utcai háború zajlik, és a rendőrök állnak vesztésre. Ennek következtében a bevándorlók azt csinálhatnak, amit csak akarnak. Az álnéven nyilatkozó férfi azt állítja, hogy a baloldali érzelmű bírák, és a szintén baloldali kormány tehet a kialakult helyzetről.

Hiába veszünk őrizetbe 50 fiatalt, már másnap szabadlábra helyezik őket – panaszkodott Griet, majd hozzátette: Az elmúlt évek során több száz bűnöző migránst állítottam elő, de nem hiszem, hogy tíznél több pár napnál többet töltött volna a rácsok mögött.

Igazából a munkánk 90 százalékának semmi értelme. Griet egy személyes történetet is elmesélt.

Hirdetés

„Velem együtt került a rendőrségez anno egy marokkói nő. A párjával Olaszországba utaztak, ahol lecsukták őket, mert három kiló kokaint és heroint találtak az autójukban. A nőt kiadta az olasz rendőrség a belgáknak, aki ezt követően zavartalanul végezhette tovább a munkáját, mint rendőrtiszt. Mindezt annak ellenére, hogy kiderült róla, hogy egy nemzetközi drogcsempész-hálózatnak a tagja. ”

Az elmúlt idők egyik legkomolyabb zavargása azután tört ki, miután Marokkó világbajnoki selejtezőt játszott Elefántcsontparttal. A meccs után a vandálok hatalmas randalírozásba kezdtek, több üzletbe is betörtek, köztük egy bútorboltba is. A rendőrség pedig kénytelen volt végignézni mindezt, anélkül, hogy komolyabban közbeavatkozhattak volna.

Forrás: ripost.hu

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!