Kultúra

Híres emberek, akik magukkal vittek egy titkot a sírba

Hirdetés

Manapság szinte lehetetlen titkot tartani, még akkor is, ha az embernek nem kíséri minden lépését árgus szemekkel a világ. Hát még ha de. A sztárok élete mindenki előtt nyitott könyv, ideértve a gyerekkorukat, származásukat, ifjúkori botlásaikat, a családtagjaik viselt dolgait. Akárhogy is próbálkoznak, a magánélet mint olyan majdnem hogy lehetetlen küldetés számukra.

De azért akadnak kivételek.

Whitney Houston 

Alig akadt híresség a 90-es években, akit az életét több találgatás övezte volna, mint Whitney Houstonét(1963–2012). A sajtó szétszedte a drogügyeit és a viharos házasságát. De volt egyvalami, amit titokban tudott tartani és amire csak a halála után derült fény – csak néhány legközelebbi barátja vagy hozzátartozója tudta. Amikor Kevin Macdonald elkezdte forgatni Whitney című dokumentumfilmjét, akkor botlott bele a sötét családi titokba: Houston bátyja, Gary megvádolta Dee Dee Warwick énekesnőt, az unokatestvérüket, hogy molesztálta őt és Macdonald szerint Whitney-t is.

Houston asszisztense és barátja, Mary Jones elmesélte Macdonald kameráinak, hogyan szerzett tudomást az énekesnő titkáról. „Rám nézett és azt mondta: ‘Mary, engem is molesztáltak gyerekként. De ő nem férfi volt, hanem nő.’ Könnyek voltak a szemében, amikor azt mondta: ‘Mama nem tudja, mi mindenen mentünk keresztül.’”

Hirdetés

Houston sosem beszélt erről nyilvánosan, de Macdonald szerint egyszer utalt rá egy interjúban. Amikor a riporter megkérdezte, mi dühíti fel, azt felelte: „A gyerekbántalmazás feldühít. Felzaklat, hogy ártatlan gyerekek, akik felnőttekre vannak utalva, és elvileg tőlük kellene megkapniuk a szeretetet és a biztonságot… Egyszerűen felzaklat.”

Rock Hudson 

1985 júliusában szárnyra kapott a hír, hogy Rock Hudson (1925-1985), az 50-es, 60-as évek Hollywoodjának egyik legszexibb A-listás színésze AIDS-beteg. Ez megerősítette a korábbi spekulációkat, amelyek azután kezdtek keringeni, hogy Hudson nyilvánvalóan gyenge fizikai állapotban jelent meg egy sajtókonferencián. Azidőtájt az AIDS-et meleg férfiak betegségének tartották, ami ismét feltüzelte a Hudson homoszexualitásáról szóló pletykákat is.

Hudson sosem nyilatkozott a melegségéről; végül 1985 októberében halt meg. Ezt követően viszont a barátok, ismerősök, családtagok megerősítették, hogy a férfiakhoz vonzódott és poszthumusz önéletrajzi kötetében is érintette a témát. A könyvben a volt barátját, Lee Garlingtont nevezte „igaz szerelmének”.

George Michael 

Hirdetés

Életének néhány pontján botrányosnak volt nevezhető George Michael (1963-2017) viszonya a nyilvánossághoz és a médiához, de a halála után felbukkant történetek valóságos őrangyalként tüntetik fel. Egyes sajtóhíresztelések szerint az énekes nagy összegű adományokat adott egy gyerekvédelmi tanácsadó szolgálatnak, egy rákbetegeket támogató és a HIV-betegség áldozatait segítő jótékonysági szervezeteknek.

Ezeket Michael egytől egyig titokban tartotta. Sőt, gondoskodott arról, hogy a fogadó félen kívül senki se lásson rá a folyamatra. A gyerekvédelmi szervezet, a Chidline alapítója, Esther Rantzen elmondta, hogy Michael az egyik legnagyobb slágere, a Jesus to a Child összes jogdíját nekik ajánlotta fel – többek között. „Milliókat adott nekünk az évek során” – mondta az Associated Pressnek.

A HIV-betegekért kampányoló Terrence Higgins Trust pedig az Elton Johnnal közös duett, a Don’t Let the Sun Go Down on Me jogdíjait kapja.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!