Itthon

Végérvényesen itt az ősz – nagyot zuhant a hőmérséklet

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán az északkeleti határvidéken lehet átmenetileg vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet.

Többfelé várható eső, zápor, az északkeleti tájakon kisebb a csapadék kialakulási esélye. Elsősorban a Tiszántúlon több helyen megélénkül az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között várható. Késő estére általában 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből az is kiderül, hogy kedden a fronton végigfutó hullám hatására erősödés várható a csapadéktevékenységben, ami főként a Dunántúlt érintheti, ott lesz legnagyobb esély a napi 5 mm átlépésére, de mint írják, a jelen helyzetben ez sem sok.

Orvosmeteorológiai szempontból sem egyszerű a helyzet, mert hidegfront érte el hazánkat, ami mögött több fokkal hidegebb levegő áramlik térségünkbe. Emiatt sokaknál előfordulhat fejfájás, erősödhetnek a görcsös, reumatikus panaszok. A szív- és érrendszeri betegeket is megviselheti az erős lehűlés, de az egészséges szervezetűeknél is ingadozhat a vérnyomás. Nőhet a reakcióidő.

Hirdetés

MA LEGFELJEBB A PORT VERI EL ?A várakozásoknak megfelelően nem égszakadással érkezett meg a hidegfront, egyelőre csak az északnyugati, északi tájakon fordul elő néhol pár tized mm csapadék.Ahogy az animáción is látszik, ebből a csapadékzónából ma ne is számítsunk komolyabb zuhéra, az 1-2 mm-t várhatóan sehol sem fogja meghaladni a csapadékösszeg.Holnap viszont a fronton végigfutó hullám hatására erősödés várható a csapadéktevékenységben, ami főként a Dunántúlt érintheti, ott lesz legnagyobb esély a napi 5 mm átlépésére – tegyük hozzá, jelen helyzetben ez sem sok…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Monday, October 28, 2019

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!