Európa

Eldurvult a tüntetés Svájcban – rendőrökkel csaptak össze a fiatalok

Hirdetés

Körülbelül ezer fiatal vonult az utcára tüntetni Sankt Gallenben a járványügyi korlátozások miatt: molotov-koktélok és gumilövedékek záporoztak Nagypénteken Svájcban.

Az ezer fős fiatalokból álló tömeg egy helyi lap tudósítása szerint eleinte nem lépett fel erőszakosan, azonban egy idő után a tüntetés egészen más irányt vett, mikor pár italozó fiatal elkezdte provokálni a rendőröket, kisebb kövekkel dobálta őket és kirakatokat tört be – ekkor kezdtek a rendőrök gumilövedékeket lőni a tömegbe, és a helikopteres erőket is mozgósították. A feszültséget az váltotta ki, hogy két héttel ezelőtt a svájci kormány úgy döntött, mégsem enyhítenek a korlátozásokon.

Eleinte többen visszafogták a köveket dobáló fiatalokat, hogy megakadályozzák a tüntetés eldurvulását, végül azonban bicikliket és konténereket is felgyújtottak a demonstrálók.

A rend hajnali 1-re állt vissza az utcákon. Nem ez volt az első alkalom, amikor a helyiek erőszakos összetűzésbe keveredtek a hatóságokkal: a 75 ezer fős városban már a lezárások elején is hasonló atrocitások történtek, és volt, hogy egy futballmeccset kísért véres utcai randalírozás – írja a Telex az MTI alapján.

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!