Világ

Újabb ügy borzolja a kedélyeket Amerikában – “Te vagy a következő”

Hirdetés

Újabb ügy borzolja a kedélyeket Amerikában: fél órával a Derek Chauvin-per minneapolisi ítélethirdetése előtt lelőttek egy késsel hadonászó 16 éves lányt. Az áldozat, Ma’Khia Bryant édesanyja, Paula Bryant a helyi műsorszolgáltatónak, a WBNS-TV-nek nyilatkozva azt mondta, lesújtották a történtek, és hogy lánya szerető lány volt. “Ennek nem kellett volna megtörténnie” – mondta a nő, és hozzátette, hogy válaszokat akar – összegezte a Mandiner.

Az “áldott jó gyermek” egyébként nevelőotthonban élt, és nem mellesleg előre készülhetett a késelésre. Legalábbis erősen erre utal, hogy késsel hadonászva rontott rá kiszemeltjére.

Az egyik rendőr meglőtte a késes támadót, aki összeesett, majd a kórházban meghalt.

Az eset ismét hatalmas felháborodást váltott ki a feketék és liberálisok körében, akik utcára is vonultak. A demonstráció kapcsán még a kosaras LeBron James is hallatta hangját. A túlfizetett sztársportoló egy sztoriban a lányt lelövő rendőrről posztolt képet “te vagy a következő” szöveggel.

“Ez nem egyetlenegy rendőrről szól. Ez a rendszerről szól” – magyarázkodott LeBron James, akinek bejegyzése akkora felháborodást váltott ki, hogy a Los Angeles Lakers klasszisa végül törölte azt. Természetesen az ő esetében szó sem lehet szankciókról, a média és a Twitter-harcosok sem követik habzó szájjal a kirúgását. De még csak bocsánatot sem kell kérnie.

Hirdetés

Az Egyesült Államok legnagyobb rendőri szakszervezete gyalázatosnak minősítette a bejegyzést. Szerintük ugyanis a tiszt ezzel megmentette annak az életét, akire rátámadtak.

Egy amerikai szenátor azzal vádolta a 36 éves kosarast, hogy posztja erőszakra buzdított. Amikor a rendőrt megkérdezték, hogy miért nyitott tüzet, arra hivatkozott, hogy a támadónak kése volt. LeBron azonban úgy érzi, túlkapás történt, a helyzet pedig megoldható lett volna lövöldözés nélkül.

Javasoljuk LeBronnak, menjen el rendőrnek, és oldja meg az ehhez hasonló szituációkat lövöldözés nélkül.

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!