Európa

A NATO Bukarestből, a franciák a Fekete-tenger felett provokálják Oroszországot

Hirdetés

Oroszország légtere felé közeledett egy francia taktikai repülőgép a Fekete-tenger felett – közölte a hírt a TASZSZ orosz hírügynökség a Nemzeti Védelmi Ellenőrző Központ információit.

Az orosz radarok észlelték, hogy egy légi célpont közeledik az orosz légtér felé. Oroszország déli katonai körzetének légvédelmi egységeit riasztották és Szu-27-es vadászgépek emelkedtek a levegőbe a francia Mirage-2000 típusú gép elfogására – közölték.

Az orosz védelmi tárca megerősítette, hogy nem történt illetéktelen behatolás az orosz légtérbe.

Közben a NATO tagországok Bukarestből fenyegetik Oroszországot

NATO védelmi és elrettentő szerepe erősítésével válaszol a közvetlen szomszédságában megnyilvánuló, biztonságát fenyegető orosz agresszivitásra. A szövetség ugyanakkor készen áll az érdemi, konstruktív párbeszéd rendszeresítésére, amikor Oroszország akciói ezt lehetővé teszik.

Hirdetés

Ezt a védelmi szövetség közép-kelet-európai tagállamai – a Bukaresti 9-ek (B9) – szögezték le hétfői online csúcsértekezletük közös nyilatkozatában, amelyet a házigazda szerepét a lengyel államfővel közösen ellátó román elnök sajtóirodája tett közzé.

A B9-ek a júniusi brüsszeli NATO-csúcs előtt hangolták össze álláspontjukat. A nyilatkozat leszögezi: az Amerikai Egyesült Államoknak kulcsszerepe van Európa biztonságában, amely a szövetségesek összetartásán és szolidaritásán alapul, a védelmi szövetségnek pedig nyitottnak kell maradni a csatlakozni óhajtó demokratikus államok előtt.

Forrás: orosz hírek

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!