Európa

Tarthatatlan állapotok Európában, Dánia már gettósít!

Hirdetés

Dá­ni­á­ban min­den évben ki­ad­nak egy lis­tát, ame­lyen azok a ke­rü­le­tek sze­re­pel­nek, ame­lye­ket a kor­mány get­tók­nak te­kint. Az idei lis­tán 25 vá­ros­rész sze­re­pel. A mi­nisz­ter­el­nök min­dent meg­tesz, hogy vál­toz­tas­son a ki­ala­kult ál­la­po­to­kon.

A dán miniszterelnök, Lars Lokke Rasmussen pedig már azt is bejelentette, hogy a jövő évtől olyan intézkedéseket hoz majd, amelyek megoldják az iskolákban és a problémás kerületekben a fennálló súlyos integrációs problémákat.

Dániában eközben évről évre nő a gettóként megbélyegzett kerületek száma. A gettó besorolást akkor kaphatja egy lakóövezet, ha ott legalább ezer ember él, és ráillik az alább felsorolt öt kritériumból legalább három:

  • A nem nyugati államokból érkező bevándorlók és azok utódainak aránya eléri az 50 százalékot.
  • A lőfegyver- és drogtörvény megsértőinek aránya meghaladja a 2,7 százalékot.
  • A munkával vagy képesítéssel nem rendelkező 18 és 64 év közöttiek aránya eléri a 40 százalékot.
  • A csak általános iskolát elvégző 30-59 év közötti emberek többen vannak, mint 50 százalék.
  •  A lakosok átlagos bruttójövedelme 55 százalékkal kevesebb, mint az átlagos dán jövedelem.
  • Az egyik legrosszabb statisztikával Aalborg városa rendelkezik, ők 2011 óta két városrésszel is szerepeltek a gettó-listán. A város úgy próbálta javítani a helyzetet, hogy elrendelte:

    csak azok vehetnek ki náluk lakást, akiknek a keresete eléri az átlagos dán jövedelmet.

    A gettó és a párhuzamos társadalmak problémája nem számít újdonságnak az északi országban. Egy tavaly megjelent történelmi áttekintés rávilágít arra, hogy már több mint 30 éve küzd Dánia ezekkel a gondokkal – írja az Epoch Times.

    Hirdetés

    Vannak azonban olyan problémák, amelyekkel korábban nem kellett számolni Dániában. Ilyen például a menekültválság és az egyre gyakoribb bandaháborúk.

    Forrás: ripost.hu

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!