Európa

Szomáliai képviselője lett Finnországnak

Hirdetés

Azt üzeni, hogy minden lehetséges…

Finnország első szomáliai születésű parlamenti képviselője esküt tett.
Suldaan Said Ahmed, a Baloldali Szövetség városi tanácsosa váltja Paavo Arhinmäki távozó párttársát a parlamentben.
Suldaan Said Ahmed hivatalosan is felesküdött parlamenti képviselőnek, és ezzel Finnország első szomáliai származású képviselője lett.

Helsinki városi tanácsosa párttársát és távozó képviselőtársát, Paavo Arhinmäki-t  váltja, aki elhagyta a parlamentet, hogy Helsinki alpolgármesteri tisztségét töltse be.

Said Ahmed az Yle Newsnak elmondta, hogy még mindig “nem igazán tudja elhinni”, hogy most már képviselő.

“Ha valaki azt mondta volna a menekült hátterű, egyedülálló anya által nevelt, tizenéves Suldaannak, hogy egy nap finn törvényhozó lesz, nem hitte volna el” – mondta. “Nem voltak hozzám hasonló emberek a parlamentben, amikor felnőttem.”

Hirdetés

Hozzátette, hogy a parlamentben töltött ideje alatt segíteni kíván “egy jobb Finnország építésében”.

“Olyan Finnországot akarok, ahol minden fiatal, függetlenül a származásától vagy a kiindulópontjától, megvalósíthatja az álmait. Remélem, hogy az itteni választásom azt üzeni a fiataloknak, hogy minden lehetséges” – tette hozzá.

Said Ahmed 1993-ban született Szomáliában, és 2008-ban költözött Finnországba. A 2017-es önkormányzati választásokon több mint 1000 szavazatot gyűjtve beválasztották a helsinki városi tanácsba, és a legutóbbi, júniusi önkormányzati választásokon újraválasztották 1634-re növelve szavazatainak számát.

Forrás: elemi.hu

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!