Világ

Észak-Koreában egyre nagyobb a baj

Hirdetés

Újabb halottakról számoltak be Észak-Koreában, miután a jelek szerint terjedésnek indult a koronavírus az elzárt országban.

Észak-Korea eddig kategorikusan tagadta, hogy megjelent volna náluk a vírus, mely szerte a világon rengeteg áldozatot követelt. Oroszország, Kína és a WHO is vakcinákat kínált az ázsiai ország számára, de Észak-Korea nemet mondott erre.

Most azonban fordulhat a kocka, miután Észak-Korea vezetése is láthatja, hogy sok az új fertőzött, és újabb halottakat erősítenek meg. Még aggasztóbb a helyzet, mivel az észak-koreai egészségügy az egyik legrosszabb a világon, másrészt rengeteg az alultáplált, gyenge immunrendszerrel rendelkező lakos.

Észak-Korea csütörtökön ismerte el először a vírus kitörését, majd azonnal lezárásokat rendeltek el. A KCNA állami hírügynökség közölte, a vezetés gyors állami szükségintézkedéseket hoz annak érdekében, hogy megfékezzék a járványt.

Május 12-én rendelték el az ország valamennyi tartományának, városának és megyéjének teljes lezárását, illetve szigorú intézkedéseket vezettek be, valamint minden lakoson intenzív vizsgálatot végezne. Mindemellett a munkaegységeket, a termelési egységeket és a lakóegységeket elzárták egymástól, ezzel is szűkítve a kört.

Hirdetés

KCNA azt mondja, az egészségügyi hatóságok több járványmegelőző állomást építettek ki, és orvosi ellátmányt szállítottak a kórházakba és a klinikákra. A magas rangú tisztviselők pedig tartalék gyógyszereket adományoztak, ezzel is segítvén a kialakult helyzeten.

Legalább 296 180 emberről tudni, akik lázas tünetekkel küzdenek. Az elmúlt 24 órában 15 ember vesztette életét, addig összesen már 820 620 gyanús esetet jelentettek, és 324 550-en vannak, akik jelenleg is orvosi kezelést kapnak.

liner

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!