Európa

Az olaszok beintettek Zelenszkíjnek: elég volt, nincs tovább

Hirdetés

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására – mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának.

“Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított, hogy megállítsa a polgári és energetikai infrastruktúra elleni támadásokat” – mondta.

‘A PROBLÉMA AZ, HOGY NINCSENEK KORLÁTLAN ERŐFORRÁSOK. ÉS EBBŐL A SZEMPONTBÓL OLASZORSZÁG MÁR SZINTE MINDENT MEGTETT, AMIT MEGTEHETETT, NINCSENEK TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK”.”

A következő, nyolcadik katonai segélycsomag előkészítésével kapcsolatban Crosetto elmondta, hogy “Ukrajna folyamatosan segítséget kér”. “Meg kell vizsgálnunk, hogy mit tudunk nyújtani ahhoz képest, amire szükségük van” – mondta a védelmi minisztérium vezetője, hozzátéve, hogy a nyolcadik csomag előkészítéséről szóló nyilatkozat egyelőre csak szándék.

Korábban Antonio Tajani miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter jelentette be az Ukrajnának szánt nyolcadik katonai segélycsomag előkészítését. Olaszország eddig hét csomagnyi segítséget nyújtott, ezek közül csak egyet készített elő a jelenlegi kormány. Bár a szállítmányok listája titkos, úgy tudni, hogy a legutóbbi csomag a Samp-T légvédelmi rakétarendszert tartalmazza. A katonai-ipari komplexum szakértői szerint Olaszország kimerítette az Ukrajnának átadható fegyverkészletét.

Hirdetés

orosz hírek

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!