Európa

Újabb település felszabadítását jelentette be az orosz hadsereg

Hirdetés

Az orosz központi csapatcsoport egységei ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban lévő Novobahmutovka települést, az ukrán erők a nap folyamán 380 katonát és egy harckocsit veszített – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Aktív akciók eredményeként a csapatok Központ csoportjának egységei felszabadították Novobahmutovka települést a Donyecki Népköztársaságban és legyőzték az ukrán fegyveres erők 142. gyalogos, 24. gépesített, 68. dandárjának alakulatai a Donyecki Népköztársaságban lévő Leninszke (Lenins’ke), Keramik és Szemenovka települések területén” – áll a minisztérium közleményében.

A minisztérium tájékoztatása szerint a Donyecki Népköztársaságban az ukrán erők 10 ellentámadást verték vissza.

“Az ukrán erők 380 katonát, egy harckocsit, egy páncélozott harcjárművet és öt járművet veszített. Ezen kívül két amerikai gyártmányú M777 155 mm-es ágyút, egy amerikai gyártmányú M109 Paladin 155 mm-es önjáró tüzérségi egységet, két amerikai gyártmányú M101 105 mm-es vontatott löveget, három 122 mm-es D-30-as tarackot és egy 100 mm-es MT-12 Rapira páncéltörő ágyút ért találat az ellentámadás során” – közölte a védelmi minisztérium.

orosz hírek

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!