EurópaVilág

Macron teljesen váratlan lépésén a NATO is megdöbbent

Hirdetés

A NATO nemtetszését fejezte ki Franciaország azon döntése miatt, hogy meghívták Oroszországot Normandiába

Washingtonnak nem tetszik Franciaország azon döntése, hogy a normandiai partraszállás 80. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre Oroszország képviselőit is meghívták.

Elfogadjuk a francia kormány döntését, arról, hogyan tervezik a normandiai megemlékezés lebonyolítását. Talán ez a meghívás emlékeztetni fogja az oroszokat arra, hogy egykor valóban valódi nácikkal harcoltak, és nem képzeletbeliekkel – mondta a Politico-nak egy tisztviselő az amerikai elnöki adminisztrációból.

A brit kormány egy névtelenül nyilatkozó képviselője azt is elmondta, hogy London komolyan aggódik Emmanuel Macron francia vezető néhány utóbbi cselekedete miatt. Ezek közé tartozik a Hszi Csin-ping kínai elnökkel való találkozója és képviselőinek elküldése Vlagyimir Putyin orosz elnök beiktatására.

Macron nyilvánvalóan a konfliktus fölött állónak látja magát, és reméli, hogy előmozdítja a béketárgyalásokat – mondta a képviselő.

Hirdetés

A francia közleményben hangsúlyozták, hogy „a körülményekre való tekintettel” Vlagyimir Putyin orosz elnököt nem hívják meg az ünnepségre és hogy Oroszország elfogadta a meghívást. Később az Orosz Föderáció Külügyminisztériumának (MFA) hivatalos képviselője, Marija Zaharova is kommentálta a helyzetet. Elmondása szerint Oroszországot nem diplomáciai úton hívták meg Normandiába és a meghívásról Oroszország franciaországi nagykövete, Alekszej Meshkov tájékoztatta őt – írja a lenta.ru.

 

 

origo

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!