EurópaItthon

Az Európai Unióban megtalálták az okot, amiért rettegni kell Magyarországtól

Hirdetés

Nyugaton nagyon aggódnak, hogy nem tudnak mit kezdeni a magyar vétóval és a soros elnökséggel Ukrajna EU-csatlakozását és további finanszírozását illetően a mandimer híre szerint.

Első pillantásra politikai rutinhelyzetnek tűnik, amikor 26 uniós tagállam támogatása mellett Magyarország vétóval blokkol egy kérdést. Közelebbről nézve azonban azt láthatjuk, hogy fenyegető a magyar blokk, mert minden „nem” azt jelenti, hogy elakadnak az Ukrajnának szükséges uniós források – írja a Kurier.

A LAP IDÉZI JOSEP BORRELLT, AZ EURÓPAI UNIÓ KÜLÜGYI ÉS BIZTONSÁGPOLITIKAI VEZETŐJÉT, AKI AZT ÁLLÍTJA, MAGYARORSZÁG ÖSSZESEN HÉT DÖNTÉST AKADÁLYOZ JELENLEG, ÉS TOVÁBBI VÉTÓK IS A TERVEI KÖZÖTT SZEREPELNEK.

A szerző felhívja a figyelmet, hogy erre van is lehetősége, hiszen minden külpolitikai, védelmi vagy költségvetési döntéshez egyhangúságra van szükség. A demokrácia központjában, az Európai Parlamentben éppen ezért a képviselők egy része elvenné Magyarországtól a szavazati jogát.

A Kurier szerint az állam- és kormányfők a júniusi csúcstalálkozón jelentős előrelépést akarnak elérni Ukrajna csatlakozását illetően, mert attól tartanak, miután júliusban Magyarország átveszi a soros elnökséget, szándékosan húzza majd az időt a kérdésben.

Hirdetés
Forrás:

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!