Európa

Masszív csapás érte Ukrajnát, egy NATO-ország is riadót fújt

Hirdetés

Oroszország szombaton az éj leple alatt nagyszabású drón- és rakétatámadást hajtott végre Ukrajna polgári energetikai hálózata ellen, áramkimaradásokat és súlyos károkat okozva. Lengyelország légiereje elővigyázatosságból riadót fújt, a lengyel vadászgépek egész éjjel a levegőben voltak, de incidens nem történt.

Legfrissebb háborús híreink egy cikkben.

Az orosz nagy hatótávolságú csapásmérő erők tevékenysége miatt riasztották a lengyel légierőt, több vadászgép is a levegőbe emelkedett. Komoly incidens nem történt.

A lengyel Fegyveres Erők Műveleti Parancsnoksága (DO-RSZ) X-oldalán számolt be arról, hogy tegnap este jelentős mennyiségű orosz repülőgép, rakéta és drón hatolt be az ukrán légtérbe, egyes eszközök pedig egy olyan röppályát követtek, amely Lengyelországot is érinthette volna.

Elővigyázatosságból Lengyelország légiereje számos repülőgépet küldött a lengyel légtérbe, az ország délkeleti részén fokozott katonai aktivitásra figyelmeztették a lakosságot.

Hirdetés

A DO-RSZ későbbi jelentése szerint a légierő „hosszú és dolgos éjszakán” van túl, de nem hatoltak be orosz katonai eszközök a lengyel légtérbe, Ukrajna területét viszont számos megyében csapás érte, egyebek mellett a lengyel határ mellett is.

Varsó jelentése szerint az orosz haderő cirkálórakétákat, drónokat és ballisztikus rakétákat használt Ukrajna ellen.

Portfolio

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!