Európa

Csaknem egymillió katonát mozgósítanának a német liberálisok

Hirdetés

„A lehető leggyorsabban védekezésre alkalmassá kell válnunk” – jelentette ki a német liberális párt európai parlamenti csúcsjelöltje a die Welt szerint. Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP) szerint minden aktív szolgálatból kikerült egykori katonát a lehető leggyorsabban nyilvántartásba kell venni. Összességében 900 ezer németországi tartalékos reaktiválását szorgalmazta Oroszország ellen

Vlagyimir Putyin orosz elnök „háborúra képezi ki népét, és a Nyugat ellen pozicionálja a társadalmat. Ezért a lehető leggyorsabban védekezésre alkalmassá kell válnunk” – mondta az FDP védelmi politikusa a Funke Mediengruppe című lapoknak.

Strack-Zimmermann felszólított arra, hogy „aktivizáljuk a Németországban lévő mintegy 900 ezer tartalékost”. Őket először nyilvántartásba kellene venni, ugyanis a Bundeswehr évtizedek óta nem tartotta nyilván az aktív szolgálatból visszavonult katonákat. Miután ez megvan, mindenkit meghívnának gyakorlatra.

Az FDP-s politikus ezért felhívást intézett a vállalatokhoz, hogy a dolgozóik között lévő tartalékosok számára engedélyezzenek bizonyos időt erre.

Marie-Agnes Strack-Zimmermann egyébként a liberális párt európai parlamenti választásokon induló csúcsjelöltje. A kormánykoalíció másik két tagja, az SPD és a Zöldek egyelőre nem lelkesedik az ötletért.

Hirdetés

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!