Európa

Bárki lakásába beronthat a katonai rendőrség

Hirdetés

Az ua-reporter tájékoztatója szerint az ukrán parlamentben bejegyezték a 6559-d számú törvénytervezetet, amely értelmében elkezdődhet az új ukrán katonai rendőrség szervezése.

+Az új rendőri testület sajátos feladatokat lesz hivatott ellátni, mint például a dezertőrök és a mozgósítás alól kibújni próbálók elfogása. Különleges jogokkal lesz felruházva az új szerv. Például a katonai rendőrök megállíthatják a hadsereg járműveit, azokat átkutathatják, igazoltathatják majd a katonákat és bárkit, de még a családok otthonaiba is behatolhatnak majd mindennemű engedély nélkül. A feltartóztatott és szerintük gyanús személyeket előállíthatják és az általuk üzemeltetett fogdában tarthatják fogva. Ide kerülhetnek például az ittasnak vagy tudatmódosító szerek hatása alattinak vélt katonák is.
A rendőri szerv feladatai sorába tartozik továbbá a katonai létesítmények őrzése, a civil lakosság menekítésében való segédkezés, illetve a katonai körletekben az esetleges rendbontások, lázongások megfékezése is.

Forrás:

Hirdetés
Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!