Európa

Ukrán oligarchák vagyonát kobozták el

Hirdetés

A Krím félszigeten az orosz hatóság elkobozta és orosz nemzeti tulajdonba vette több ukrán oligarcha, közszereplő ingatlanjait és vagyonát írja az ua-reporter.

A lefoglalt és orosz nemzeti tulajdonba vett értékek között korábban ukrán személyek tulajdonában lévő bankok, cégek, szállodák, ingatlanok és földbírtokok szerepelnek. Ezek Jacenyuk, Dzsamala, ukrán parlamenti képviselők és olyan ukrán oligarchák tulajdonát képezték, akiknek közük volt Petro Porosenkóhoz, a korábbi ukrán elnökhöz.

Arszenij Jacenyuk korábbi ukrán kormányfőtől például elkobozták a Jalta környékén lévő földbirtokát és több ingatlanját. Ugyancsak Jaltában a Porosenko holdudvarához tartozó személyeket fosztottak meg egyebek között a Jaltai Filmstúdió magánvállalat, a Bristol hotel és a Platinum bank tulajdonjogától. A félsziget más részein, például Alustában, Livádiában lévő ingatlanok, turista szállók is szerepelnek a listán.

A hír szerint összesen 110 ukrán személyiséget fosztottak meg a Krímen lévő vagyonától közölte Vlagyimir Kosztyantinov a Krími Parlament házelnöke.

Forrás:

Hirdetés

Hirdetés
loading...
loading...
error: Content is protected !!